Dit is geen post om op te scheppen, maar enkel om stil te staan bij wat je dit jaar hebt bereikt en niet wat niet is gelukt. Als je mij een jaar geleden had verteld dat ik zou zijn afgestudeerd, een baan in mijn richting zou hebben en voor mijn verjaardag naar New York zou gaan, dan had ik je niet geloofd. Het afgelopen half jaar leek een waardeloos jaar: die masterthesis leek een eeuwigheid te duren, ik zat vast in mijn eigen onderzoeksvraag, ik kon maar geen leuke, uitdagende baan vinden en een zomervakantie zat er daarom ook niet in. En terwijl ik deze post schrijf wil ik nog meer de focus op de mindere kanten leggen: ja ik heb nu een baan, maar geen vast contract, nee ik heb geen eindcijfer 8, nee ik heb niet zoveel zon in huis, nee, ik ben niet op vakantie geweest (alleen maar een stedentrip Barcelona), nee 200 Bloglovin volgers is niet gelukt. Belachelijk eigenlijk. Voornemen voor volgend jaar? Gewoon lekker stilstaan bij wat je wel hebt bereikt, wat wel mogelijk is en misschien soms genoegen nemen met ‘minder’ (geen eindcijfer 8? Maar wel lekker je diploma?) Het is zo gemakkelijk om alles af te zwakken, de mindere kant te zien: wat je niet hebt bereikt.

Vorige week zag ik het licht (not really) en bedacht me dat ik het nu helemaal niet slecht voor elkaar heb (really!) en dat je vooral niet op zoek moet gaan naar wat er ontbreekt. Ineens was ik de maanden aan scriptiestress, overdosis aan Red Bull en baanloze ellende (en dat was nog geen 3 maanden geleden) vergeten. Uhu, dat allemaal na vorige week ;-) Het enige wat je hoeft te doen is stilstaan bij wat je wel hebt bereikt, in mijn geval dat ik :

  • na hard werken was afgestudeerd,
  • een leuke baan heb in de sector waarvoor ik mijn studie begon (waar ik al fietsend heen kan en waarvoor ik een fiets met bloed zweet en tranen in elkaar geknutseld heb ;-),
  • een huisje met dakterras én tuin heb,
  • een vriend heb waarmee ik alle boardsports samen kan beoefenen,
  • een toffe blog heb waar ik mijn inspiratie in kwijt kan en waarvoor ik veel toffe mensen heb mogen ontmoeten,
  • en, oja, heel veel mintgroen, retro en kringloop in m’n huis heb  ;-)

Zo, nu is het jouw beurt, zet die knop om en spam lekker in de comments waar jij trots op bent!?