Multifunctionele leggings: de mooiste surf- én yoga leggings voor de zomer

Nieuwe Billabong neoprene surfleggings

Surf leggings zijn dé laatste trend overgewaaid uit Amerika. Met name in de zomer zijn surfleggings handig, als je geen zin hebt om een wetsuit aan te trekken in de hitte. Plus: de leggings beschermen je tegen zonverbranding. En ze zakken niet vanvan kont af! Geen surfsessies de komende tijd? Dan kan je surfleggings ook prima als yoga broek dragen (ze zijn niet te glad). We love them! Ze zijn comfortabel en zien er zo leuk uit! Wij hebben een lijst van de leukste surf leggings voor de zomer gemaakt (voor surf én/of yoga lovers!).

Free People surflegging

Free People is niet het eerste merk waar je aan zou denken om surfleggings te scoren. Maar ze hebben een Movement collectie dat voor zowel surf, als yoga als running is bedoeld. Wij zijn gek op het bohomerk Free People.Er is in Nederland helaas geen Free People shop, maar je kan Free People wel bij Asos online scoren.

dames surf legging

dames surf leggings

Teeki

Teeki is een eco activewear. Volgens hun website  dansen ze to “a different beat, stretch with the yogi, run to the highest peaks, hike in unexplored territories, and swim where the ocean becomes one.” Met zo’m omschrijving wil je hun producten alleen al kopen! Teeki maakt van waterflesjes kleding voor vrouwen met een actieve lifestyle en adventures. Je hoort het al, helemaal Lone Drifters! Teeki maakt kleding voor yoga, gym, workout, surf, sport, dansen en meer. De printjes op de surfleggings zijn wat gedurfder, maar opvallen in het water (of de yogaschool) is een must.

yoga surf legging Teeki

Salt Gypsy

Salt Gypsy claimt de bedenker van de surfleggings te zijn. Omdat Salt Gypsy oprichter Danielle Clayton zat de hele dag in de zon werkte op een surfari boot werkt, zocht ze een oplossing om haar huid te beschermen! Salty Gypsy heeft diverse samenwerkingen en haar surfleggings zijn onder andere bij Urban Outfitters te koop (voor zover wij weten alleen in Amerika).

Billabong

Ook Billabong doet mee met de trend en heeft surfleggings uitgebracht met zomerse tropische printjes en de latex look. Gedurfd, maar stiekem wel tof!! We love the Skinny Sea legs!

Nieuwe Billabong neoprene surfleggings

Billabong surfleggings kun je onder andere bij Asos Nederland kopen.

dames surf legging

dames surf legging

Roxy

En natuurlijk favorite Roxy met alweer de leukste surfleggings van onder andere de Pop Surf collectie!

Surflegging blauw print

O’Neill surfleggings

O’Neill’s surfleggings kun je onder andere op hun eigen website kopen.

Hunkemoller

Wist je dat je bij Hunkemoller ook surfleggings kan kopen? Wij zijn fan van de HKMX surflegging met superleuk printje! En natuurlijk kun je er heerlijk in sporten (yoga please!).

Koop onderstaande legging direct bij Hunkemoller! 

Surflegging op model

Surflegging Hunkemoller

Surflegging zwart met printje

Surflegging achterkant van de Hunkemoller

Protest

En natuurlijk heeft Protest een mooie collectie aan surfleggings; van felgekleurd tot kekke printjes. Je kunt de leggings o.a. op de website van Protest of via Bol.com kopen.

Protest Surf Legging Dames SKEEBY True BlackS/36

Protest legging

Protest Protest Surf legging Dames Pink FlirtXXL/44

Bekijk ook de Supkledingcollectie van Protest!

Kun je surfleggings in Nederland dragen?

Het temperatuur van het zeewater verschilt in Nederland enorm. Van 5 graden in de winter tot 20 graden in de zomer. Hoe warmer het water, hoe dunner je wetsuit. Vanaf warme temperaturen kun je in Nederland pas een 2/1 aan wetsuit aan. De meeste surfleggings zijn 1mm dik, dus dat betekent dat je pas een surflegging aankan als de zeetemperatuur van Nederland echt begint te stijgen!

Lees meer over de diktes van wetsuits.

Heb jij al een surflegging in huis? Welk merk is jouw favoriet?