New York is zo’n heerlijke bruisende stad. Een 24/7 stad, waar alles altijd open is, waar overal een nieuwe hippe tent lijkt te openen. Er is altijd wel een nieuwe buurt, nieuwe winkel, nieuw merk en nieuw koffietentje te ontdekken. Ja ook als je die straat al twee keer bent doorgelopen. Je weet nooit waar je kijken moet. Naar de winkels, de etalages, de zwerver met zijn winkelwagentje, die haastige zakenman of juist naar boven, naar de wolkenkrabbers. Ja zo mis je dan nu en dan ook een winkeltje. Maar mis de volgende winkeltjes niet als je in New York bent, want naast de typische New Yorkse bezienswaardigheden zijn deze een Must!

Victoria’s Secrets

Victoria’s Secret is natuurlijk de winkel voor de vrouwelijke shoppers. En dat die in Amsterdam is betekent niet dat je de vestiging in New York niet moet bezoeken.

De periode dat je moet shoppen in New York? In het begin van de sale halverweg januari.

De winkel was vol, maar niet overdreven. Allemaal hysterische vrouwen – including me ;-) – die een Victorias Secrets beha voor 15 dollar willen scoren. Maar dat liet ons niet tegenhouden. Mijn zusje en ik scoorden er ook minstens 3 beha’s. Sorry boyfriend, for waiting like forever!

Niks passen? Doe alsof en loop dat roze kamertje in en neem het complimentje Hey Sexy mee naar buiten. En OH, ze hebben zelfs een roze bel om de pasdame te bellen voor een andere maat go there ladies!

Where
Meerdere locaties, maar ik geloof dat deze Victorias Secret locatie de grootste in New York is

34 East 57th Street
New York, NY 10022

New York costumes

Tijdens je bezoekje aan New York moet je zeker een Halloween winkel binnen wandelen. De lokale feestwinkels hier zijn niks vergeleken bij ‘New York costumes’. De winkel is enorm, net zoals de collectie. De enge clownshoofden (vinden jullie killer clowns ook zo eng?) tot aan de belachelijke Jersey Shore outfits, ze hebben echt alles! Leuk om rond te lopen, je ogen uit te kijken en te verdwalen (best eng!).
Where
104 4th Avenue,
New York,
Empire Cake winkel NYC

Empire Cake

Vlakbij ons Wimdu appartement in Chelsea, net op de hoek van de straat liepen we op mijn 30e verjaardag langs dit schattige cupcake winkeltje. Ik had alle Starbucks in New York (so corny) al gehad op zoek naar een New York cheesecake. Cliche of niet, ze zijn zo lekker! Uiteindelijk vonden we Empire Cake met de schattigste cupcakes, zeker de moeite waard!

Where
12 8th Avenue
New York

Mid Town Comics

Comic Store New York

Midtown Comics

Als je Forbidden Planet leuk vind, lees er hier meer over, dan hou je ook van Midtown Comics. Het is wat commerciëler dan Forbidden Planet en te vinden in Times Square. Als je van anime en strips houdt dan is ook dit the place. Ze hebben een grote collectie aan verzamelspulletjes, zoals Gremlins poppen, My Little Pony mokken, boeken, strips en ander fan spul. Leuk, als is het alleen om kennis te maken met die wereld.

Where

200 West 40th Street
New York, NY 10018

Must see winkels New York

WInkel New York Saturdays

Saturdays surf New York

Laatste twee foto’s via de website van Saturdays Surf

Saturdays Surf NYC

Saturdays is je trendy surfshop in New York. Met een espresso bar, een exclusieve schoenencollectie (zelf ontworpen Vans designs bijvoorbeeld) en een selectie van effortless’ stijlvolle kleding in natuurlijke kleuren, eerder geïnspireerd door, dan gemaakt voor surfers. Maar, je kunt er zeker ook surfgear kopen, zoals surfboards van merken zoals T. Patterson, Fowler, Christenson en de bestseller Almond. Op de muren vind je vintage ads love it. Go check deze shop, al is het alleen maar voor die koffie en je in de surfwereld te wanen.

Where
17 Perry St
New York, NY 10014
Neem de rode lijn (1,2 of 3 richting het Noorden)