Ik vond een selfiestick maar stom. Sowieso heb ik nooit wat gehad met het woord selfie. Maar toen ik naar Peru ging leek mij zo’n stickie wel handig. Mijn vaste fotograaf (mijn vriend, soort van gedwongen rol) ging namelijk niet mee naar Peru.. Om mijn reisgenoten, die ik voor de reis niet zo goed kende, nou lastig te vallen met mij constant te fotograferen (ik blijf wel een blogger hè) vond ik eigenlijk maar niks? Je weet van te voren nooit hoe iemand daar over denkt. Want dit is geen grap: één van mijn reisgenoten uit het verleden zei er een keer iets van toen ik vroeg of ze een foto van me wilde maken. Sindsdien schaam ik mij een beetje. Blijkbaar kan een mens ook teveel op de foto willen? Guess I just love my self too much?

Jajh of najh?

Maar die selfiestick dus. Ik heb er één van Super Selfie Stok. Hij koste €19,95  en kan wel tot 1,10m uitgetrokken worden! Mijn reisgenoot in Peru bleek er ook eentje te hebben. En je kan ze tegenwoordig ook bij de Xenos kopen voor 3 euro. Verschil? Die van mijn reisgenote Carina was alleen een stick met houder. Je moet dan de zelfontspanner gebruiken. Op mijn selfiestick zit een kabeltje die je in de ingang van je geluid kan pluggen. Met behulp van de knop aan het eind van de stok maak je dan de foto, wanneer je wilt, geen zelf ontspanner. Dat is in ieder geval een jajh. En ik heb mij over de schaamte van de selfiestick heen gezet, tot grote ergernissen van mijn reisgenoten, dat is dus een najh. Sommigen reisgenootjes waren er later zelfs dankbaar om, want stiekem zijn de foto’s best wel leuk met zo’n selfiestick. Kijk hieronder maar.

Yes, finally found me a lama!

Maarrr, ik vind die mensen die zichzelf een hele sessie (zonder nuttige achtergrond) met selfiestick geven alleen nog wel rete irritant. Probeer er dan in ieder geval iets nuttigs op te zetten. En stiekem lach ik mensen met een selfiestick nog wel uit. Ik heb mij in ieder geval over de schaamte van de selfiestick weten te zetten en heb zelfs stoere jongens (de niet typische toersiten) met zo’n ding zien lopen. Het is ok, mensen, we mogen er best eentje hebben. Ik zeg jajh, uitzonderingen daargelaten.Wat zeggen jullie?

Mijn selfie stick kun je in ieder geval hier kopen. Meer selfiesticks? Ook hier kun je ze kopen, en hier.