New York is van kinds af aan altijd een droom van mij (en vast ook van velen van jullie). Ik ben heel gevoelig voor films met New York City als setting. Wellicht dat daar mijn obsessie ooit is begonnen en wellicht dat New York hartstikke gaat tegenvallen. Maar oh wat heb ik een zin! Soms moet ik mezelf nog even pinchen, maar ik ga naar New York! Behalve het ticket hebben mijn vriend en ik nog niks geregeld.

Dit bericht is bijgewerkt op 18 november 2017

Maar er is zoveel keus om New York te bezoeken: wat zijn de leukste wijken in New York?

Na wat research en neighbourhood-spy zijn er verschillende wijken in NY die elk hun (internationale) charme hebben.

Manhattan = business, movement, aspiration, success

Manhattan New York

Het eiland Manhattan is de bekendste en populairste wijk van New York. In Manhattan vind je de meeste hoogtepunten van New York en dus is deze wijk wel een beetje een must-do. Deze hoofdwijk van New York heeft hotspots als Times Square, het Empire State Building, de Chrysler Building, het Rockefeller Center, en Grand Central terminal. Persoonlijk vond ik Hells Kitchen heel leuk vanwege de marktjes die je daar hebt.

5Pointz graffiti in Queens New York

Brooklyn New York
Brooklyn vind ik persoonlijk een van de leukste wijken van New York. de hotspots zijn onder andere de Brooklyn Botanic Garden, Brooklyn Bridge, Coney Island, de Prospect Park Zoo, hipsterwijk Williamsburg en Coney Island.

Hispania Hall, Washington Heights, the Bronx by New York Big Apple Images, via Flickr

photos//pinterest

Chelsea

In Chelsea vind je veel kunstgalereien, vintage winkels en prachtige (pak)huizen zoals je ze in de film Sex & the City ziet. Chelsea is supertrendy en zeker een bezoekje waard tijdens je bezoekje aan New York. Vergeet niet ergens een hapje te doen of op stap te gaan in Chelsea, er zijn namelijk veel goede eetgelegenheden en een hip nachtleven in Chelsea. Stipt op nummer 1 als leukste wijk van New York.

In welke wijk heb jij geslapen of zou jij wel een paar nachtjes willen doorbrengen?