Van 14th Street lopen we naar 7th Ave (Avenue). We halen koffie bij Starbucks en lopen als echte New Yorkers (althans zo voelt het losertje in mij zich XD) richting 8th Avenue. Ik tel, 13th street, 12th street. Maar ik zie geen markt. Zou er ergens tussen de appartementen hier in New York een kraampje in een achterstraatje zitten? Ik heb er geen beeld bij.

Ik vraag een voorbijganger naar de famous Chelsea Market. En wat blijkt, we zitten er niet ver vanaf. Eenmaal de juiste Ave ingelopen zien we een groot gebouw waar ook heel groot ‘Chelsea Market’ op geschreven staat met een koetje als logo. Het is een overdekte markt.

We lopen de donkere hal naar binnen en zien rechts van ons een man staan die wel eens een portier of security dude zou kunnen zijn. De hal wordt verlicht met winkeltjes. Direct aan het begin zie ik Anthropologie een accessoirewinkeltje die op mijn lijstje staat. Bingo, 2 to-do’s in één klap.

Als we verder lopen spot ik cupcakes van Cookie Monster, precies zoals ik ze op mijn favoriete blog Sincerely Jules (when she was in New York) heb gezien. Ik hou nu al van Chelsea Market. We lopen verder langs allerlei kleine winkeltjes waar ik allemaal naar binnen moet gluren. In de gangen drinken mensen koffie’s en latte’s aan de schattige kleine Frans-ishe tafeltjes. We spotten een Sushi tentje, nog meer bakkerijen en Italiaans eten. Onderweg komen we en soort van fonteintje uit het plafond tegen, wat een gezelligheid. We besluiten echter hier niet te gaan eten. Na wat te hebben gesnuffeld in een schattig souvenierwinkeltje en een winkel met superleuke marsepeinen Sex And The City weggeefboxjes, lopen we weer naar buiten. Op naar de volgende wijk: Williamsburg…

New York tips om te doen

New York tips om te doen , Chelsea Chelsea Market

New York tips om te doen , Chelsea Chelsea Market, Eleni's

Where?

Address: 75 9th Avenue (Between 15th and 16 Streets), New York, NY 10011

P.s. Sorry dat sommige foto’s van slechte kwaliteit zijn, ik wou toch een beeld geven van de markt. Promise better pictures in the next posts;-)
Ben jij er ooit geweest?