Chelsea is een trendy wijk in New York waar veel kunstenaars en schrijvers wonen. In deze wijk in Manhattan vind je veel goede restaurants en een trendy nachtleven.

De wijk Chelsea is absoluut een bezoek waard als je een citytrip naar New York maakt. Chelsea is een oude wijk in Manhattan dat tegenwoordig veel schrijvers en kunstenaars huist. De bekendste dingen te doen in Chelsea New York zijn het bezoeken van Chelsea Market, een walhalla voor fijnproevers, het Hudson River Park, vintage winkels en een (of twee of drie of of!) van de hippe nachtclubs in de wijk.

Wij sliepen tijdens onze citytrip in de wijk Chelsea en vonden het een heerlijke plek om elke avond naar terug te komen. En natuurlijk om in de wijk zelf rond te hangen.

Zo kom je in Chelsea
Bezienswaardigheden van Chelsea

Hoe kom je in de wijk Chelsea

Neem de 1, E of F-trein naar de 23rd Street-halte en loop naar 9th Avenue.

De bekendste bezienswaardigheden van Chelsea

High Line

Je kunt net in Chelsea zijn geweest zonder dat je over de High Line hebt gelopen. Deze verhoogde spoorlijn is een groene wandelroute met een mooi uitzicht over de wijk Chelsea. De lijn loopt over het oude laadperron van de voormalige Nabisco-fabriek, waar je nu de eetgelegenheden en winkels van Chelsea Market vindt. In de zomer worden er op de High Line veel (gratis) evenementen georganiseerd.

Je kunt de High Line prima zelf bezoeken, maar als je een tour wilt, check dan eens Get Your Guide, dat tours aanbiedt in verschillenden landen. Zoals een High Line Tour voor €30 waarbij je Chelsea, de High Line en het Meatpacking District bezoekt.

hoe kom je in Chelsea

Eten

Of je nou op zoek bent naar tapas of taco’s, de wijk Chelsea is een feest voor je maag want er zijn veel restaurants en andere eetgelegenheden voor elke eter te vinden, zoals in Chelsea Market. Hieronder vind je een aantal suggesties voor elk type eter

  • Los Taco in Chelsea Market is je go-to als je gek bent op – hoe kan het ook anders – taco’s en quesadillos. Deze kleurrijke stand vind je op Chelse Market en is perfect voor een kleine hap, wanneer je maar wilt.

Nachtleven

In Chelsea vind je ook veel bekende nachtclubs en bars. Van laid-back clubs tot roof top bars.

Ga naar

  • Flatiron Lounge als je van Art Deco stijl houdt
  • Gallow Green voor fantastisch uitzicht over de gebouwen van West Chelsea
  • The Half King als je creatieve mensen wilt spotten (oh en de auteur van Perfect Storm is mede-eigenaar van deze tent
  • Gins, vodkas 7 & rum? Rye House is your place
  • Piano bar? Sid Gold’s Request Room

Hotels, hostels & appartementen in New York

Waar moet je overnachten in Chelsea New York?