New York: Williamsburg tips & highlights

Williamsburg New York is de hipste wijk van Brooklyn met de trendy winkels, koffietentjes, vintage shops en gezellige vibe.

De eerste dag in New York zijn we naar het heerlijk alternatieve Williamsburg gegaan voor de Williamsburg Flea Market en de Smorgasburg foodmarket. Maar naast deze gezellige food- en vintagemarket is Williamsburg gewoon een erg gezellige wijk in Brooklyn.

In dit artikel deel ik mijn tips voor de wijk Williamsburg.

Wat te doen in Williamsburg New York?

  1. Snuffel tussen tweedehandsspullen 
  2. Ga op zoek naar street art
  3. Doe een tour in een brouwerij
  4. Eten & drinken: smorgasburg food market
  5. Loop binnen bij een surfshop
  6. Doe een kop koffie bij de hipste koffiezaakjes

Ga lekker snuffelen in vintage winkels in Williamsburg

Een algemene tip voor als je in New York bent: in het weekend zijn er superleuke marktjes, zoals Hells Kitchen Market in Hellskitchen, maar in Williamsburg heb je de Brooklyn Night Market, de Williamsburg Flea Market en een leuke vintage winkel met tweedehandsspullen is de winkel Junk. Verder heb je in Williamsburg op North 6th Street Artists & Fleas, waar je allerlei kraampjes van ontwerpers met handgemaakte spullen vindt, graffiti in Williamsburg

Ga op zoek naar street art in Williamsburg

Slenter door de straten op zoek naar street art in Williamsburg want er is op elke hoek wel mooie kunst te vinden. Liever niet zelf op zoek naar street art? Bekijk deze self guided map om de beste graffiti spots in Williamsburg te vinden.

Image may contain: 1 person, sitting, dog and outdoor

Brooklyn Bewery tour

Ja hoor, ze hebben in zo’n hippe wijk als Williamsburg natuurlijk ook een bier brouwerij. Loop even binnen bij de Brooklyn Brewery  met een tasting room en hapjes. NomNom. Oh en niet verkeerd, de brouwerij doet z’n best om zo sustainable mogelijk te zijn. We Like! And we like more: op zaterdag en zondag is de entree voor de brouwerij GRATIS!

Boek een tour bij Brooklyn Brewery

Eten & drinken in Williamsburg New York: Smorgasburg & een ouderwetse diner

In williamsburg zijn zoveel leuk eettentjes en in Brooklyn heb je zoveel leuke foodmarket. Als je in Brooklyn bent mag je eigenlijk de open air foodmarket Smorgasburg niet missen. In Williamsburg zit deze markt er elke zaterdag van 11 tot 6.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Smorgasburg (@smorgasburg) on

smorgasburg food market in williamsburg

Smorgasburg

Ook leuk, eten bij een ouderwetse Amerikaanse diner met milkshakes en comfortfood <3. Loop even binnen bij Jimmy’s diner.

Hou je van whiskey en bier? Dan moet zeker even binnenwandelen bij FETTE SAU.

By Chloe is een van de betere vegan eettentjes in Williamsburg New York.

Vintage shoppen Williamsburg

Oh my! So much cool vintage toys

Loop binnen bij een surfshop: Pilgrim Surf & Supply

Ondertussen ontdekten we een Surf & Supply shop (waar kan je hier surfen dacht ik meteen, maarrr ik heb veel meer surfshops ontdekt), dus er moet hier een surfspot zijn (The Hamptons?)

Drink een kop koffie bij de hipste koffietentjes

In Williamsburg vind je natuurlijk de hipste koffiezaakjes. De net gepende Sey koffie is een leuke spot! Hou je van wat kleinere tentjes? Ga dan naar Oslo Coffeeroasters.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sey Coffee (@seycoffee) on

 

Overnachten in Williamsburg? Kijk dan eens bij Pod 39, een betaalbaar ho(s)tel met gratis wifi, guided walking tours, fietsverhuur, fitness en een mogelijkheid tot early check.

Artikelupdate: Deze Williamsburg New York tips hebben wij voor jou verbeterd op 13 september 2018