Ga jij deze winter naar een fantastisch wintersportresort? Met perfecte sneeuw, de leukste apres ski feesten en gezelligste mensen? Daar hoort natuurlijk het beste en hipste snowboard bij! Maar de grote vraag is, welke board is dat en waar moet je op letten? Daar ga ik jullie bij helpen en wel door deze review van het  Sideways Sista Nikita snowboard!

Shape

Het board is een Press-Sure Rocker rocker, een omgekeerde camber voor speelse ritjes (hoewel dat bij mij vooral op de grond liggen was, maar goed). Ik heb het zelf ook even moeten nakijken, maar volgens boardshortz is een rocker het volgende: “de mate waarin je board in de lengt bolt”. Een groot voordeel van de rocker is dat je board minder snel in de sneeuw hapt en wendbaarder is. Op ijzige en harde pistes is het board alleen lastig te besturen dus het lag niet aan mezelf dat de ijzige pistes niet te doen waren… Als je een een camber neerlegt komt het midden van het board wat omhoog. Winkels verkopen zelden volledige rocker snowboards. Tegenwoordig zijn er hybride snowboards: een mix van de camber en de rocker. Dat maken de boardjes wendbaarder met een lekkere pop! En even visuele uitleg, want woorden zeggen mij soms ook helemaal niks:

Get it now?

Lengte

Voor het snowboarden is de lengte erg belangrijk. Een snowboard moet  – over het algemeen – tussen je schouders en neus komen. Per lengte is van de Side Way Sista een andere graphic beschikbaar. En laat deze kabouter (dat ben ik) nou net een lengte van 143 nodig hebben. Een oranje achterkant (met beertjes voorkant) die perfect bij mijn – ja alweer – oranje outfit past. Voelen jullie de Style Spy huisstijl al?

De lengte’s die bij het board komen zijn: 138 143 147 150, 153. Verdere specificaties? Minimale gewicht 55 kg, maximaal 65 kg. Maximale snelheid 60km/

Hierboven had ik de bindingen per ongeluk verkeerd om, tsja je bent Evey of je bent het niet.

Het board is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en experts en uitermate geschikt voor freestyle rijden (mooie sprongen maken enzo). In de poeder komt het board prima naar beneden en gezien de lengte (klein) is het een goed board om te leren en bochten te maken. Wil je straks wat sneller dan zal een kleine plank helaas niet meer voldoen en zal ik voor een langer board moeten gaan. De graphics van de Side Way Sita boards zijn ontworpen door Carolina, die onder andere de Nikita lente streetwear collectie in 2012 ontworp, de snowboards in 2013 en nu ook de snowboards van 2014. Carolina is voor de collectie geïnspireerd door de Inuit Culture en de oranje achterkant (of uberhaupt het Nikita logo) valt zo op dat je het board van bovenop de piste al herkent (althans dat zegt mijn vriend). Het is een prima boardje om mee te beginnen, stijlvol en lekker klein om goed mee te dragen!

P.s. Nikita Ninja bindings zijn ook ontzettend tof! Zie ze hier.

Prijs » adviesprijs is € 379.00

Enenen? Beginner, wat vind je ervan? En gevorderden, anything for you?

Dit artikel bevat producten die ik heb mogen testen. Ik heb ze niet mogen houden