Ga jij deze winter naar een fantastisch wintersportresort? Met perfecte sneeuw, de leukste aprèsski feesten en de gezelligste mensen? Ik review vandaag het Sideways Sista Nikita snowboard!

Snowboards komen in alle maten en size, van camber tot rocker en van twin tot directional. Vandaag review ik mijn beginnersboard van Nikita.

Must Read: Een snowboard kopen? Hier let je op!

Shape van de Sideway Sista

Het board is een Press-Sure Rocker rocker, een omgekeerde camber voor speelse ritjes (hoewel dat bij mij vooral op de grond liggen was, maar goed).

Rocker houdt in: “de mate waarin je snowboard in de lengt bolt”.  Ofwel, de vorm als je het longboard van de zijkant bekijkt. Een groot voordeel van de rocker is dat je board minder snel in de sneeuw hapt en wendbaarder is. Perfect dus voor beginners als ik. Op ijzige en harde pistes is een rocker alleen lastiger te besturen dus het lag niet aan mij dat de ijzige pistes niet te doen waren…

Lengte

Voor het snowboarden is de lengte erg belangrijk. De Side Way Sista is in verschillende lengtes beschikbaar en ik heb zelf een lengte van 143 getest. Een oranje achterkant (met beertjes voorkant) die perfect past bij mijn oranje outfit.

De lengte’s die bij het board komen zijn: 138 143 147 150, 153. Verdere specificaties? Minimale gewicht 55 kg, maximaal 65 kg. Een echt vrouwenboardje dus qua gewicht en lengte. Maximale snelheid wat je kan halen met de Sideway Sista? 60km!

Hierboven had ik de bindingen per ongeluk verkeerd om, tsja beginners he

Het board De Sideway Sista s geschikt voor zowel beginners als gevorderden en experts en uitermate geschikt voor freestyle rijden (mooie sprongen maken enzo). In de poeder komt het board prima naar beneden en gezien de lengte (klein) is het een goed board om te leren en bochten te maken.

Wil je straks wat sneller dan zal een kleine plank helaas niet meer voldoen en zal ik voor een iets langer board moeten gaan. De graphics van de Side Way Sita boards zijn ontworpen door Carolina, die onder andere de Nikita lente streetwear collectie in 2012, de snowboards in 2013 en nu ook de snowboards van 2014 ontwerpt. Ik vind ze heel vet!

Carolina is door de collectie geïnspireerd door de Inuit Culture en de oranje achterkant (of überhaupt het Nikita logo) valt zo op dat je het board van bovenop de piste al herkent (handig voor mijn vriend omdat ik toch al veel achterloop).

De Sideway Sista is een prima boardje om mee te beginnen, stijlvol en lekker klein om mee te dragen (ook belangrijk als klein mens)! De adviesprijs is € 379.00. Update 2018: helaas verkoopt Nikita geen snowboards mee.

Enenen? Beginner, wat vind je ervan? En gevorderden, anything for you?

Dit artikel bevat producten die ik heb mogen testen. Ik heb ze niet mogen houden

Lekker boardje voor beginners
Vet designGirly
Niet meer beschikbaar
0.0Overall Score
Reader Rating 0 Votes