Als je het goed doet kun je lang en goedkoop backpacken en dat is precies de (2e) reden waarom ik graag ga backpacken, naast de lifestyle die mij zo aanspreekt.

Wat is backpacken?

Money is always an issue, maar de manier van reizen hoeft niet oncomfortabel te zijn (denk aan hostels, waar vaak een onterechte negatieve beeld aan hangt). Een aantal backpack tips om zo comfortabel mogelijk te reizen vind je hieronder!

Vermijd dure landen

Backpacken wordt vaker gedaan door mensen die op budget willen reizen. De meest populaire plekken zijn voor Nederlandse backpackers Zuid Amerika en Zuid Oost Azië. Zuid Amerika en Zuid Oost Azië zijn relatief goedkoop. Ook in Australië of Nieuw Zeeland wordt er veel gebackpackt maar het is er wel wat duurder. Tip als je wilt backpacken in de duurdere landen: ga er werken. Toch backpacken in wat duurdere landen? Volg dan onze wereldreis die we in 2017 aan het maken zijn!

Werkvisum Australie

Neem je Lonely Planet mee, maar tips van andere reizigers zijn ook waardevol!

De beste tips die ik heb gekregen zijn toch de tips van andere reizigers. De Lonely Planet (LP) is een goede bron van informatie, maar de LP verouderd snel en je wilt ook niet de LP klakkeloos volgen. Backpacken gaat vooral om mee te gaan met de flow. Wie weet ben je onderweg naar het tropische Koh Phangan in Thailand en geeft iemand je de gouden tip om tip om te gaan duiken in Koh Phi Phi.

Ga goed voorbereid op reis

Zorg ervoor dat je al je documenten hebt gekopieerd en ingescand en naar jezelf hebt gemaild. Denk hierbij aan paspoorten, vliegtickets, visa, je reisverzekering etc.  je reisverzekering.

Vergeet niet je inentingen te halen, neem malaria, -hoogte en reispillen mee. Maak een goede inpaklijst voordat je op reis gaat.

Ga niet afstrepen

Je wilt veel zien in korte tijd (tenzij je het budget hebt om meerdere jaren op reis te gaan ofcourse). Maak er geen afstreeplijstje van. Het is toch veel fijner om minder landen in meer tijd te zien? Bovendien wat zie je nou echte in 3 weken Australië? Ga mindful reizen!