Travel resources

Hier vind je onze favoriet reiswebsites en reisproducten die we gebruiken om goedkoop en handig te reizen.

Ga direct naar: Boeken • Handige websitesHandige reis apps • Camera

Boeken

In de Lonely Planet – de reisbijbel van de backpacker – staat nuttige info over plekjes om te slapen, geven ze antwoord op vragen waar je treintickets het beste treintickets in Thailand kan kopen en meer vragen waar de meeste reizigers mee zitten. Wij hebben de Lonely Planet altijd als een soort Guide bij ons, maar we volgen niet klakkeloos alles wat in de Lonely Planet staat. Bovendien moet je soms met de flow meegaan, dat is backpacken! En raadpleeg andere reizigers, zij hebben vaak de meest recente informatie/tips!

»Bekijk hier alle Lonely Planets op Bol.com

Handige reis websites

Wie is er niet gek op een vlieg- of andere reisdeal?. Niemand wil meer uitgeven dan nodig, toch. Wij laten ons vaak door een deal bepalen waar wij heengaan. Zo gingen wij voor €500 (retour) naar NYC, voor €475 (retour) naar Peru en voor €30 naar Dublin. Hieronder vind je een lijst van een aantal favoriete websites om goedkope vliegtickets te vinden:

Google Flights – met Google Flights kun je naar goedkope vliegtickets zoeken. Google Flights is een soort vergelijkingssysteem waarmee je kunt zien wat de beste datum en de beste luchtmaatschappij is waarmee je het goedkoopste kunt vliegen. Via de wereldkaart zie je meteen op welke plaatsen je het goedkoopst kunt vliegen vanaf een door jou ingevulde bestemming.

TicketSpy – Hier zoek ik dealtjes en boekte ik mijn ticket naar NYC. Naast goedkope tickets vind je ook pakketvakanties, erg handig als je alles in één wilt boeken.

We Fly Cheap – heeft vaak mooie dealtjes met ticket en hotel. Een beetje vergelijkbaar met TicketSpy

Geniusflight – is een zoekmachine. Je vult in vanaf waar je wilt vertrekken en wat je budget is. Het is een beetje zoals Skyscanner, waar je kunt kiezen voor ‘Take me Anywhere’. Leuk als je nog geen flauw idee hebt waar je naartoe wilt gaan.

Skyscanner – op Skyscanner kun je zoeken naar tickets. Je krijgt dat verschillende airlines te zien die tickets aanbieden naar die bestemming. Mijn favoriet is de “zoek goedkoopste maand” en de “zoek op een specifieke maand”. Zo hebben wij onze route voor de wereldreis gepland: vanaf waar kunnen wij goedkoop naar welke landen vliegen?

Flightmapper. Zoek je goedkope vliegtickets? Dan moet je zeker eens uitzoeken welke vliegmaatschappijen vanaf je bestemming vliegen. Bekijk naast bovengenoemde websites eens de websites van de vliegmaatschappijen. Een ticketvergelijker kan niet altijd even up-to-date zijn (zij moeten de informatie ook van de betreffende vliegmaatschappijwebsites halen) en soms iets duurder dan via de originele vliegmaatschappij.

Handige reis apps

Hieronder vind je een lijst van reisapps die wij gebruiken. De meesten zijn erop gericht om niet verdwaald te raken :P en om budget restaurants te vinden.

Google Maps offline gebruiken. Het offline beschikbaar maken van je Google Maps doen wij altijd als we op reis gaan.

TripAdvisor (Gratis) Net als de website van TripAdvisor kun je op de app zoeken naar beoordelingen van hotels, restaurants en toeristische hotspots over de hele wereld. Wij gebruiken deze apps met name om te zoeken naar restaurants in de omgeving waar we op reis zijn. Omdat het de meningen zijn van reizigers nemen we een review eerder aan voor eerlijk. Let op, de apps is niet offline beschikbaar.

Download voor Android / IPhone

Camera van reisblogger Evelyn

Evelyn fotografeert en filmt met een Nikon D610. “Sinds kort hebben wij er een Sony A6000 bij om te filmen, zodat we niet altijd een zware camera bij ons hebben”.

 

Sommige links zijn affiliate links. Dat betekent dat wij een kleine commissie krijgen als je het product of de dienst via die link op deze pagina aanschaft/afneemt. Je betaalt hier niets extra’s voor. Door deze inkomsten kunnen wij de informatie op deze website gratis houden.