Fuerteventura wordt ook wel het “Hawaii van Europa” genoemd op het gebied van surfen. Er zijn lekkere golven en de temperatuur van water blijft boven de 18 graden. Ideaal voor zomersurfers zoals ik. Een surfvakantie naar  Fuerteventura staat daarom ook op veel bucketlists van menig (beginnende) surfliefhebber. Je hebt in Fuerteventura namelijk genoeg sandbreaks. Geen zorgen om met je kont op het rif te belanden, want geloof me, dat is niet zo fijn. En dit eiland met subtropisch klimaat is slechts een paar uur vliegen van Nederland! Waar wacht je nog op. In dit artikel deel ik mijn tips voor beginnende surfers die willen surfen in Fuerteventura.

Later lezen? Sla dit artikel dan op in Pinterest!

In Fuerteventura is het lekker vertoeven als watersporter, of je nou kitesurfer, windsurfer of golfsurfer bent. Omdat er altijd golven zijn is Fuerteventura het hele jaar door perfect om te golfsurfen. Het water is in Fuerteventura het hele jaar boven de 18 graden warm. En ook de luchttemperatuur is vooral voor onze begrippen zomers. In de warmere zomermaanden zal je met name in de ochtenden goede golfsurfcondities hebben. De beste surfcondities zijn dat met name in het voor- en najaar en in de winter. Lekker om even weg te vluchten uit Nederland.

Wat is de beste tijd in Fuerteventura om te surfen?

Wij waren zelf eind april, begin mei op onze surfvakantie in Fuerteventura en de temperaat was elke dag lekker, maar zeker niet te warm. Zo rond de 22 graden. In het begin van de week hadden we vooral een wetsuit met korte mouwen aan (benen bedekt) en de laatste dag sprong ik in mijn Roxy springsuit.

Springsuit van Roxy

Springsuit van Roxy

Surfen in Fuerteventura

Fuerteventura kent veel surfscholen: Otro Modo, Billabong, Quicksilver en Surfcamp Fuerteventura (waar wij dus zaten) om er maar een paar te noemen. Je kunt bij Surfcamp Fuerteventura ook slapen in het surfhuis Casa Hilda, maar dat is niet verplicht. Slaap je liever iets luxer, dan kan dat ook prima. 6 dagen surfen en slapen kost je bij Surfcamp Fuerteventura tussen de €300/€500.

Surfspots in Fuerteventura

Waar kan je het beste golfsurfen in Fuerteventura?

Er zijn in Fuerteventura altijd goede spots te vinden, met name rond het vissersdorpje Corralejo. Er zijn beach breaks, reef breaks en point breaks. .Wil je surfen en daarnaast gezellig eten, borrelen en winkelen in Fuerteventura? Dan raad ik je ook zeker aan om te kiezen voor een surfschool en accommodatie in Corralejo. In Corralejo vind je veel surfshops en een klein maar gezellig uitgaansleven. Er is niet zo’n party scene zoals je in Lanzarote vind, dus wees niet bang voor dronken Ieren ;-) En mocht je toch behoefte hebben aan die party scene? Lanzarote ligt maar 20 min. van Fuerteventura af per ferry.

Op stap in Fuerteventura

Op stap met de surfchicks van de surfschool

Gekleurde huizen in Fuerteventura

Fuerteventura is de perfecte winterzonbestemming!

Corralejo winkelstraat

Winkelstraat in Corralejo vol palmbomen

Wij surfden regelmatig bij Playa Blanca aan de oostkant van Fuerteventura. Je vindt hier lekkere schuimgolfen voor beginners, maar ook mooie groene voor als je wat dieper durft.

Rondom Corralejo kun je trouwens ook goed stand up paddelen (suppen).

Beginnerssurfspots in Fuerteventura

1. Playa Morro, of ook wel Drop Beach genoemd. 

Zandstrand dat de deining van een Noord-oostelijke wind oppikt. Er zijn linkse en rechtse golven en stromingen aan beide uiteinden van het strand die duidelijk worden gemarkeerd door vlaggen. Tevens is dit een goed strand om bruin te pakken als je er klaar mee bent!

Surfen in Fuerteventura als beginner

Surfschool Homegrown les

2. Playa Blanca

Playa Blanca is het strand dat je als eerste ziet als je vanaf het vliegveld naar Corralejo rijdt. Het is ook het strand waar wij met de surfschool veel te vinden waren. Het is niet het mooiste strand van het eiland, omdat het er niet zo spierwit is, maar de golven zijn wel dope! Je kunt hier namelijk perfect leren surfen.

3. El Cotillo

Zowel beginners als gevorderden kunnen op dit strand terecht, afhankelijk van de surfomstandigheden. Als beginner kun je hier het beste surfen in de zomermaanden, omdat de swell dan niet zo sterk is. Overigens is de sunset bij Cotillo ook to die for.

Kitesurfer bij El Cotillo

. El Cotillo

Poseren bij zonsondergang in Fuerteventura

Zonsondergang bij El Cotillo is bjoetiefoel

De meeste beginners surfspots in Fuerteventura bevinden zich rond Corralejo. Omdat het eiland niet zo groot is kun je vanuit Corralejo prima dagtrips maken naar andere delen van het eiland.

Geen verstand van surfen? Lees dan alles over surfen in onze Surf Wiki 

Intermediate surfspots in Fuerteventura vind je bij:

  • Punta Elena aka Rocky Point or Bajo del Medio
  • Punta Blanca aka Shark Bay
  • La Caletas aka Boneyards

De beste professionele surfspots in Fuerteventura zijn: 

  • El Hierro – The Bubble
  • Los Lobos

Meer over Fuerteventura

Lekker ouderwets een papieren boek mee op reis?fuerteventura reisgids