Als er één plaats op de wereld is waar het waar het woord paradijs op zijn plaats is, is het Hawaï wel. Maagdelijke stranden worden er afgewisseld met regenwoud en inktzwarte maanlandschappen. Nergens ter wereld heb je zulke mooie golven en het is dan ook geen wonder dat de meeste lokale inwoners na het werk met de surfplank onder de arm naar het strand wandelen. Ja, dit is mijn paradijs.

De vulkanische eilandengroep werd pas laat gekoloniseerd, mede doordat het zo geïsoleerd ligt: midden in de Pacifische Oceaan. Negentig procent van de flora en fauna op Hawaï komt op geen enkele andere plek ter wereld voor. Zes van de acht grote eilanden van de archipel zijn open voor toerisme. Als je ooit in je leven de kans krijgt om Hawaii te bezoeken moet je die met beide handen grijpen. Maar het loont absoluut de moeite om de goedkoopste vliegtickets te zoeken en dus het juiste seizoen, want Hawaï ligt een eind weg en vliegen is dus niet goedkoop.

What you’ve never seen before

Op het grootste eiland, Hawaii Island, kun je naar het Hawaii Volcanoes National Park waar je de krater van een actieve vulkaan kunt bekijken. In het Nationale Park kijk je je ogen uit: er leven unieke dierensoorten zoals de happy face spider en de Hawaiian honeycreeper, een vogel in alle kleuren van de regenboog. Verderop ligt het strand van Papakolea, met groen zand.

Een explosie van exotische kleuren

De rest van de stranden hebben voornamelijk maagdelijk wit koraalzand, zoals op het eiland Oahu. Dit is ook het meest toeristische eiland, met de beste golven voor brandingssurfers en mooie wandelroutes door het regenwoud. Vanaf een ander eiland, Maui kan je van half december tot half april walvissen spotten of genieten van het mooie Hana, een strand dat is ingeklemd tussen de groene regenwouden, turquoise zee en tal van watervallen.

Vanina Walsh # SUP # Stand Up Paddle # Hawaii

surf in Hawaii #surf #surfing

photo’s pinterest /flickr

Don’t miss out on Kauai

Als je besluit om te vliegen naar Hawaii mag je ook Kauai niet missen, het meest ongerepte eiland. Hier kan je dagenlang rondlopen en ieder uur weer een andere bijzonder plek vinden: schitterende bergen, watervallen en stranden met op de achtergrond steile kliffen die uit de zee steken.

Someone buy me a ticket?