[vc_row][vc_column][vc_column_text]Uiteraard wil ik jullie nog laten zien waar je kan Longboarden in Barcelona en waar je dan moet zijn. In Barcelona zie je bijna overal wel iemand long- of skateboarden (board mekka van Europa). Op pleintjes in de stad kun je tricks doen en langs de boulevard is het heerlijk cruisen! Natuurlijk hebben mijn vriend en ik lang niet alle toffe spots kunnen pakken, omdat we het te druk hadden met de X Games, maar in deze post laat ik jullie in ieder geval onze en nog twee longboard hotspots in Barcelona ‘zien’.

Huren

Als je een eigen longboard hebt, is het de moeite waard om mee te nemen naar Barcelona. Kan die – zoals bij ons- niet mee in de handbagage of vind je dat hartstikke vervelend? Geen ramp, wij hebben onze longboards gehuurd bij Inercia.com. Inercia zit aan de Carrer de Roger de Flor, 10 (valt geloof ik onder El Borne). Voor slechts 5 euro per uur, 15 euro per dag en 25 euro voor een heel weekend, kun je een cruiser of zelfs een downhill/freestyle board huren.

Arc de Triomf

Inercia zit vlakbij het Arc de Triomf ‘park’ (metrohalte Arc de Triomf). Dit is net als de Parijse Arc de Triomf, maar dan met een lange wandelstraat en palmbomen ervoor. En aan de zijkant vind je er fietspaden. Als je voor het eerst een longboard gaat huren dan is dit dé plek om te oefenen. Op de fietspaden kun je lekker crossen, maar je ziet meer mensen longboarden op het pad richting de Triomf. Je hebt geen last van auto’s en kunt hier lekker dansen op je board. Gezien het grote aantal toeristen raad ik je aan om niet te vallen ;-)

Wil je toch liever langs de boulevard longboarden dan kun je langs het park de la ciutadella naar de boulevard longboarden (15 minuten heen). De heenweg is wel omhoog, dus het kost je wat inspanning, maar het is het wel waard! De wegen zijn wat drukker en de stoepen hebben soms wat vervelende stenen. Maar het is zeker te doen! Op onderstaande foto zie je dat er soms een (tweerichtings) fietspad langs de weg loopt waar je lekker je gang kan gaan.

De boulevard: Passeig Maritim Barceloneta

De Boulevard is natuurlijk dé locatie om te gaan longboarden. Lange wandelpaden (en aparte fietspaden) waar je tussen de menigte kunt cruisen. En je bent zeker niet de enige. Het asfalt is superlekker om te cruisen, ik wou dat er meer van dat soort ‘wegen’ in Nederland waren!

Twee andere hotspots, waar ik zelf niet ben geweest zijn Numancia en het Forum. Deze twee plekken vond ik achteraf via Tour-Time.net.

Numancia

Wat een vette plek schijnt te zijn is Numancia. Deze hotspot schijnt perfect te zijn om het naar beneden longboarden te oefenen. Deze locatie trekt veel mensen, so watch it!

Forum

Deze locatie schijnt de beste plek om te longboarden in Barcelona te zijn. Wijde, geasfalteerde terreinen, geen voetgangers, een paar reusachtige rots golven, veel afdalingen., etc. Het beste van alles, relaxte vriendelijke sfeer all a longboarder needs!.

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips! Dus pak eens een keer geen bus of fiets, maar cruise on! Zou jij (als beginner) durven longboarden in Barcelona?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][/vc_column][/vc_row]