Reebok yoga mat review
7Overall Score
Reader Rating 0 Votes
0.0

As you all know doe ik nu al een tijdje samen met Anouk (ja toch Anouk?) de yoga plank pose challenge. Deze doe ik voornamelijk thuis, want ik heb een nieuwe yoga mat. Voor jullie heb ik daarom een Reebok yoga mat review!

Reebok Color Line yogamat

Had ja, want sinds vorige week heb ik een yogamatje! Een mooie cyaan mat met gele accenten van de color line collectie van Reebok. Maar het is niet zomaar een yoga matje, deze kan je namelijk gemakkelijk meenemen! Een yoga mat is een belangrijk onderdeel van yoga. Het zorgt voor een zachte en stroeve ondergrond waarbij onze handjes en voetjes niet wegglijden tijdens de oefeningen. Dus de mat moest uiteraard getest worden!

Gemakkelijk mee te nemen

Deze yoga mat uit de color-line collectie van Reebok is ideaal voor yoga trainingen en pilates. Het is gemaakt van nylon en op te rollen om makkelijk mee te nemen en op te bergen. Door de gele draagriem/touwtje is het matje gemakkelijk over je schouders te dragen. Ideaal, mocht je geen dagje yoga willen missen als je bijvoorbeeld op reis bent (it’s all we can think of when travelling, right? ;-). Of als je gebruik wilt maken van je eigen matje tijdens de yoga lessen, of gewoon thuis in je slaapkamer, of het dakterras! Of in je tuin, tijdens zonsondergang, zoals je altijd in die yoga filmpies ziet. Of..

Dikte en lengte

Het matje is superlicht (de matjes in de sportschool zijn volgens mij redelijk zwaar), en voor mij (1.68m klein) lang genoeg om oefeningen op te doen. De yogamat is 1,63 lang. De standaard afmeting van een yogamat is 180×60 cm en de dikte vanaf 4 mm. En de meeste reismatjes zijn 1-3 mm dik. Deze reis yogamat is 4 mm dik, dus ook geschikt als standaard yogamatje voor de Yoga stijlen: Beginners, Hatha, Iyengar, Ashtanga en Bikram. Als je 190 cm of langer bent dan is deze yoga mat helaas te kort.

Yoga Spy: hoe kies je de juiste maat?

Een goede maatstaf is je eigen lengte + 10 cm. Als je dus een lengte hebt van 190 cm dan is een yoga mat van 200 cm gewenst.

Ik vind de mat als beginner heel handig, lekker stroef en uberhip! Deze mat is via de webshop fonq.nl te koop, een webshop met superleuke spulletjes en snelle service! Ik was verrast dat ze ook sporty spulletjes hadden! Meer in de categorie gezond & mooi van Fonq check je via deze link. En check ook eens de andere producten van de Reebok Color line collectie hieronder: amaaazing!

Reebok ColorLine

Heb jij een (yoga)matje om mee te trainen in huis?

P.s via Facebook maak je t/m 21 mei kans om dit matje te winnen!