Cape tribulation

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Cape Tribulation. Hier komt het regenwoud uit op het rif, de Great Barrier Reef. Het is één van de weinig plekken in Australië en in de wereld waar deze combinatie van rif en regenwoud bestaat. Het is adembenemend mooi.

We sliepen in een hostel midden in het regenwoud. Het maffe is dat je er in je boxershort naar de douche midden in de jungle moet lopen, met allerlei vreemde diergeluiden die uit de bosjes komen. Een douche in de dorm kenden ze in ieder geval niet. Ik weigerde s’nachts naar de wc te gaan omdat ik dat niet durfde, ik weet het, ik ben een schijterd.

Het resort zat vlakbij het strand, maar je mocht er alleen op eigen risico zwemmen. Het water zit vol met stingers, haaien en krokodillen. De beste combi ever! Het idee alleen al om langs het strand te lopen vond ik al niet fijn. Een paar dagen terug hebben we een boottocht op de Daintree river gedaan en die komt uit in de zee. In die rivier hebben we dus van heel dichtbij zoutwaterkrokodillen gespot (een was zelfs 4 meter lang), dus tsja de kans dat die in de zee zit(ten) is erg groot en ik moet zeggen dat ik nog wat langer wil leven dan vandaag. Verder liep er ook een Cassawarie rond bij ons resort. Dat is dus een vogel ter grootte van een emu met een blauwe nek en een soort van stekel op zijn hoofd. Daar werd dus wel voor gewaarschuwd, want als die je achterna komt schijnt die je hele maag open te halen… brrr. Ik heb die avond dus gedroomd dat dat beest op mijn hoofd sprong :P haha, het zou je maar gebeuren.

backpacken Australië, regenwoud

backpacken Australië, regenwoud

backpacken Australië, regenwoud

backpacken Australie

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gmaps link=”#E-8_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” size=”300″][/vc_column][/vc_row]