Camper huren in Nieuw-Zeeland? Dit zijn de bekendste campervans

Ga je op reis naar Nieuw-Zeeland en wil je een camper huren in Nieuw-Zeeland? Wij kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Was er maar een handige vergelijkingsblog toen wij een camper wouden huren! Omdat wij zelf een camper huurden tijdens onze 10 weken in Nieuw-Zeeland, hebben wij zelf onderzoek gedaan naar passende campers.

In deze blog vind je de uitkomst van ons onderzoek naar de beste campers om te huren in Nieuw-Zeeland.

Wij hebben zelf natuurlijk alleen in de Travellers Autobarn gereden, dus wij kunnen de campers die wij in dit artikel noemen niet beoordelen op gebruik. Het onderzoek is puur gebaseerd op onze ervaringen met de Hi-Top camper van Travellers autobarn, het rijden op de weg, reviews die wij hebben gelezen en ervaringen die wij hebben gekregen van andere reizigers.

Wil je een camperreis naar Nieuw-Zeeland boeken? Wij verwijzen naar de twee populairste camperaanbieders uit Nederland: Travelhome en Tenzing. Wij boekte onze camper zelf via Travellers Autobarn in Nieuw-Zeeland omdat er in Nederland geen aanbod was voor deze camper. Toch hadden we het fijn gevonden als we vanuit Nederland iets konden boeken zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Apollo Campers

Apollo campers zijn kwalitatief goede campers en hebben een breed assortiment aan campervans en campers. Je kunt deze campers zowel in Auckland als Christchurch huren.

✓ Middenklasse campers
✓ Campers maximaal 3 jaar oud
✓ Automaat en handgeschakeld

Wij zagen vooral veel (oudere) Nederlanders in de Euro Deluxe door Nieuw-Zeeland rijden.


Credit photos: Tenzing Travel

De Apollo campers variëren in slaapplekken voor 2 – 6 personen.

Lengtes variëren van 4,9 tot 7,70 meter

De kleinere campers hebben geen douche en toilet, de grotere wel.

Vraag vrijblijvend een prijsopgaaf aan voor Apollo:

Bekijk Apollo campers

Jucy campervans

Deze groene kleine Jucy campers vallen op door de felle kleur en zijn vooral populair onder jongeren. De Chaser en Condovarianten zijn net als de Travellers Autobarn die wij huurden self-contained, maar zonder douche en toilet. Of je hebt andere opties. Campers met 2-4 slaapplaatsen, 2 vinden wij wel echt de max. in verband met de ruimte. Lengtes variëren van 4,6 tot 5,4 meter. Geen douche en toilet, de grotere wel.

✓ Populairste campers: Chaser & Condo
✓ Middenklasse campers
✓ Maximaal 7 jaar oude interieur.De Jucy camper kan wel iets ouder zijn.
✓ Rijdt op automaat


Credit photos: Tenzing Travel

Vraag vrijblijvend een prijsopgaaf aan voor de Jucy Camper:

Bekijk Jucy campers

Star RV

De campers van Star RV zijn net als Apollo een stuk groter (afhankelijk van welk model je kiest natuurlijk). Deze campers hebben veel extra’s inbegrepen zoals afkoop eigen risico, wegenbelasting, WiFi en dekking van schade aan boven- en onderkant van de camper. Wij zagen vooral ouderen in de Aquila 2 Berth rijden.

✓ Eersteklasse campers
✓ Campers maximaal 1 jaar oud
✓ Vele extra’s al inbegrepen in basistarief, zoals afkoop eigen risico 
✓ Campers met 2-6 slaapplaatsen


Credit photos: Tenzing Travel

Vraag vrijblijvend een prijsopgaaf aan voor de Star RV Camper:

Bekijk Star RV campers

Mighty campers

Ook deze campers zijn populair onder de wat oudere reizigers die iets minder budget hebben. Wij zagen vooral de modellen Deuce, Highball en Big Six voorbij rijden.

✓ Budget campers
✓ Campers minimaal 5 jaar oud
✓ Automaat

Credit photos: Tenzing Travel

De Mighty campers variëren in slaapplekken voor 2 – 6 personen.

Lengtes variëren van 5,4 tot 7,40 meter

De Highball & Double Down hebben geen douche en toilet, de overige modellen wel.

Vraag vrijblijvend een prijsopgaaf aan voor de Mighty Camper:

Bekijk Mighty campers

Ben je er nog niet uit? Tenzing heeft ook een GRATIS brochure, waar je nog alles over het huren van een camper vrijblijvend kan doorlezen over het huren van een camper met diverse vroegboekkortingen voor het huren van een camper (waar dan ook).