De Oostkust van Australië is the place to be als je relatief kort in Australië hebt, maar toch de highlights wilt zien.  maar ook als je van feesten, surfen, snorkelen of duiken en de natuur houdt. Mijn top 3?

Great Barrier Reef

Gewoon een beetje snorkelen tussen tropische vissen? Hell no! Snorkelen  in de Great Barrier is overweldigend prachtig! Je kan vanaf meerdere plekken de Great Barrier Reef op, zoals bijvoorbeeld in Cairns. Misschien een beetje gek voor iemand die constant over surfen blogt, maar ik ben bang voor vissen en haaien. En dan overdrijf ik ook nog eens niet, want ik spring al van mijn stoel als ik een docu met vissen voorbij zie komen en van haaien krijg ik letterlijk kippenvel.

Gelukkig valt het met surfen wel mee, maar voor het snorkelen heb ik echt moeite, heel veel moeite moeten doen om maar een stukje Great Barrier Reef te kunnen zien. Ik moest en zou dat water ingaan en koraaltjes en Nemo’s spotten! The Great Barrier Reef is namelijk de grootste en beroemdste reef ter wereld. Je ziet àlles passeren: clownfishes dus, zoals Nemo, schildpadden (helaas niet gespot) en  helaas ook groepen zebravissen (hoe gekleurder, hoe sneller ik het water uit wil). Ik zal ongetwijfeld wel meer vis hebben gespot, maar ik was redelijk bezet door het heen en weer spartelen. Ik had mezelf een snorkelpartner toegewezen die ik moest bijhouden, mochten er haaien komen dan zou hij toch als eerste gebeten worden? Anyways, zou ik echt heel graag willen duiken, maar ik ben bang dat ik door de angst ga hyperventileren, en of we dat nou onder water willen meemaken, nee bedankt. Must see spot dus!

Fraser Island

Fraser Island is  het grootste zandeiland ter wereld, met een regenwoud vol griezelige spinnen en gigantische hagedissen. Die ik overigens niet heb gespot, het enige waar ik behoorlijk van geschrokken was, waren de dingo’s (wilde honden) langs het strand die ’s avonds rondom je tent rondlopen op zoek naar eten. Ik ben nooit bang geweest voor honden, heb zelf een hond gehad, maar ik ben dus ooit door een wilde hond gebeten in Thailand en je kunt je wel voorstellen dat je die herinnering helaas met je meedraagt. Maarrr, over het eiland, je kunt er alleen op met een 4×4 jeep waarmee je hoofdzakelijk op de Fraser Highway rijdt, dat is dus een  70 km lange strand. Binnenin het eiland liggen beekjes en meren met puur blauw water! Echt een aanrader, gezellig met een gemixt groepje culturen 3 dagen en 2 nachten zelf eten koken, vuur maken en crossen op de highway van Fraser!

The Whitsundays

Als ik een top drie moet maken van de mooiste plaatsen waar ik ooit ben geweest dan nomineer ik bij deze The Whitsunday’s voor goud! The Whitsunday’s staat voor 74 eilandjes waartussen je kunt varen met een zeilboot. Je vertrekt vanuit het feestdorpje Airlie Beach en kan zowel met feest als rustige boot de zee op varen. Ik zou zeker niet voor een dagtrip, maar voor een paar dagen zeilen gaan. De natuur is zo mooi, dat je verblind wordt door het witte zand en je alles kan zien door het water heen. En als je net als ik een beetje geluk hebt, dan zwemmen er in de ochtend ook nog eens dolfijen naast je boot! God, I miss it!

Wie of wie is er nog meer in Australië geweest? Would love to trade stories!