Een wereldreis is niet iets wat iedereen zomaar even maakt. Sommigen zullen alleen maar over zo’n reis dromen. Anderen maken ‘m echt en ik hoop met mijn eigen reisjes jou voor zo’n reisje te inspireren. Mede door lekker transparant te zijn. Waarom kleeft er een taboe aan geldvragen bijvoorbeeld? Niet bij ons hoor, dus vandaag zal ik alle vragen rondom onze reis beantwoorden, ja ook hoeveel wij nou hebben gespaard.

Hoelang blijven jullie weg?

Dat weten we niet precies, maar we verwachten rond half juni 2018 weer naar Nederland te gaan.

Hebben jullie een wereldticket geboekt?

Nee. 10 jaar geleden had ik er wel eentje. Tegenwoordig reis ik met allemaal enkeltjes. We begonnen de reis met tickets t/m Nieuw Zeeland. Inmiddels hebben we ook een ticket naar Sydney Australië en Bali geboekt.

Hebben jullie van te voren gepland?

Bijna niet. Alleen de tickets naar Los Angeles, Hawaii en Nieuw Zeeland. Uiteraard hebben we wel gepland wanneer we waar wouden zijn qua seizoenen. Ook hebben we een campervan gereserveerd voor Nieuw Zeeland, een auto in Amerika en wat overnachtingen en autohuur in Hawaii omdat we bang waren dat het anders te duur zou uitvallen. Wat ons wel is tegengevallen is dat als je niet plant, je dat op reis doet en dat kost soms best wat tijd en irritatie.

Bekijk onze route 

Zo plan je wel je wereldreis

Welke bestemmingen staan er sowieso op jullie planning?

Noord Amerika, Hawaii en Nieuw Zeeland dus. Verder denken we er aan om naar Japan te gaan en willen we naar China en sowieso terug met de Transmongolia Express. Verder staat Indonesië op de planning om te surfen en Thailand omdat mijn moeder mij nu echt een keer gaat laten zien waar ze in Thailand is opgegroeid :)

Wat heb je met je huis en werk gedaan

Allemaal opgezegd. We hadden een huurhuis en hebben het meeste van onze spullen bij de ouders opgeslagen of verkocht. Mijn vriend heeft een jaar sabbatical en ik werk zo nu en dan nu als freelancer.

Wanneer hebben jullie besloten dit te gaan doen?

Na mijn eerste lange reis jeukte het om die grotere wereldreis te maken. Tijdens mijn studie hadden mijn vriend en ik het steeds vaker over op wereldreis te gaan voor een jaar. En na mijn studie, toen ik een baan kreeg ben ik langzaam begonnen met sparen. We konden ook een jaar keihard gaan sparen maar omdat ik tussendoor ook leuke dingen wou doen en de bestemmingen vrij duur zijn, duurde het iets langer om ons budget voor elkaar te krijgen ;)

Hoeveel heb je mee?

Poeh, niet veel. Ik heb een tas van 65 liter dat inmiddels met longboard 18,44 kilo weegt. Ik heb met name zomerkleding mee dus dat scheelt wel. De tas is ook niet heel licht.

Hebben jullie je longboards mee?

Yes! Part of the plan is om de wereld rond te skaten en om beter te worden in downhill longboarden :D

Hoe kan je in hemelsnaam zo’n reis maken? (ja die vraag krijg ik echt)

Heel hard sparen, 3 jaar lang – slow, dat dan wel –  :)

Hoeveel hebben jullie gespaard?

We hadden gerekend op 25k per persoon. Inmiddels heb ik 26k weten te sparen. Mijn vriend een paar duizend meer 😊

Werk je ook op reis?

In principe niet. Omdat ik al 33 ben kom ik niet in aanmerking voor een werkvisum. Wel ben ik freelancer en reisblogger natuurlijk en hier verdien ik een klein beetje geld mee. Zo heb ik schrijfopdrachten gedaan voor een hotel en het grafisch ontwerp voor een Ebook. En als je iets koopt via deze website dan verdien ik er ook een klein bedrag mee – wat ik meestal weer in de blog steek in de vorm van plugins, fotografie en software.