Ik heb me heel vaak afgevraagd waarom er tientallen foto’s van bijna identieke poses in dezelfde outfit van bloggers op hun ‘fashion’blog worden geplaatst. Is het narcisme? Om te laten zien hoe goed je kan poseren, hoe knap je wel niet bent? Of is het om verschillende invalshoeken (rechterkant van het vest, vest in de verte, vest van dichtbij, vest links, materiaal van het vest) te laten zien? Tijdens mijn masterscriptie over selfpresentation van fashionbloggers heb ik mij daar niet op gericht, maar het is altijd een vraagstuk gebleven. Ik heb het nooit begrepen. Wat ik wel weet: tijdens mijn fotoshoot heb ik meerdere foto’s laten maken. Ik vond ze op twee na niet leuk. Ik had ze allemaal kunnen plaatsen, eentje van rechts (mijn beste kant), eentje waar ik zogenaamd naar iets in de verte kijk (want ik heb geen flauw idee hoe ik me tijdens een fotoshoot moet gedragen), eentje waar ik zogenaamd nonchalant met m’n hand door m’n haar kam (waar moet die hand heen?). Maar dat vond ik overdreven.

Een hele bevalling zo’n shoot. Sinds mijn nieuwe cam is Xandra mijn maatje om te oefenen met fotografie en hebben we leuk materiaal om op onze blogs te delen. Chapeau voor Xandra, om van een ongemakkelijk moment iets leuks te maken (je moest eens weten hoeveel tijd er in zo’n shoot zit als je 1. niet weet hoe je moet poseren en 2. niet weet waar je moet shooten). Respect voor fashionbloggers. En gelukkig voelt Xandra zich net zo ongemakkelijk dat het vooral veel gieren is.

Over de look

Mijn stijl is een wirwar van alles. Het is maar net waar ik zin in heb. Eén constante factor: er zit altijd een combinatie van stoer én vrouwelijk in.

Vans hoedje (hier te koop)
Adidas Samba, similar here
Vest H&M, same here
Shirt, Next