Een tijdje geleden heb ik jullie via de Lone Drifters Facebook pagina gevraagd waar je graag een Q&A over zou willen lezen. Het antwoord? Sydney! Daarom een aantal vragen over Sydney die ik voor jullie ga beantwoorden! 

De eerste plek in Sydney waar ik je mee naartoe zou nemen?

Bondi Beach! Niet alleen van de gezellige strandtentjes en lekkere surfdudes. De wandeling langs de kust van Oost-Sydney, bij de stranden van Bondi naar Coogee is geweldig. De Bondi naar Coogee Coastal Walk is een 6 kilometer lange wandeling langs stranden, parken, rockpools en uiteraard een spectaculair uitzicht op de kust.  kust. De wandeling doe je in ongeveer 1-2 uur in rustig tempo (met mijn tempo dus echt wel een halve dag ;-)).

Kan je er terecht voor een shopping spree?

Je kan er zeker goed shoppen er is niet voor niets de AFW (Australian Fashion Week)!  Er zijn toffe winkels te vinden waarvan ik de naam helaas niet meer weet (5 jaar geleden, give me a break ;-)) en leuke tentjes in China town. Love love love alle surfshops in Bondi. In Bondi Beach is mijn obsessie voor Roxy gestart!

Als je op de foto zou gaan…

Zou ik proberen om jezelf te klikken met een papagaai in de Botanical Garden. Omdat de Opera House zo standaard is.

Wat zou je overslaan in Sydney?

De winter (is tijdens de zomer in Nederland). Het is er veel duurder om te backpacken omdat je dekbedden moet hebben (verhuren ze vaak voor best veel geld) of je moet ze zelf willen mee sjouwen. De vele typische barbecuefeestjes zijn het dan net niet en snorkelen moet je in wetsuit door de kou. Ik was er in de winter, maar had a blast though!

Als je toe bent aan quality time?

Dan zou ik absoluut niet in een hostel verblijven, want daar doe je alles samen en deel je alles met strangers. Ja, ook elkaars gesnurk. En ja soms delen stelletjes hun quality time met anderen…

Een actief dagje in Sydney…

Zijn er genoeg! Je kan walvissen spotten tijdens boottochten (hoewel ik niet weet of die garantie er wel is), surfen, skateboarden, vanaf gebouwen parasailen en noem maar op!

De beste manier om de stad te verkennen

Ik blijf een gierige backpacker en doe alles lopend. Als ik het over zou doen, zou ik gaan citybiken of met de skateboard gaan. Skateboarders zie je daar overal!

Niet weggaan zonder…

Gratis het aquarium te bezoeken via de achteringang en een operaconcert in het Operahouse meemaken! Oja en dat allemaal onder het genot van afhaal sushiroll!

Wist je dat?

Sydney een sushi walhalla is?

Update 16 september 2017! Dit jaar ga ik een week in Sydney doorbrengen als tussenstop van Auckland Nieuw Zeeland naar Bali <3

Man-o-Man, Australië is fan-tas-tisch! Wie o wie is er ook geweest? P.s. check ook eens mijn Australie top 3 aan de oostkust of wat te doen in Sydney