Over The Lone Drifters

Avontuurlijke bestemmingen, fijne hostels, cabins en campings en toffe sporten. Op Lone Drifters vind je de beste reis- en sporttips en toffe bestemmingen voor avonturiers en backpackers.


Die eerste verre reis

Toen ik met een vriendin vlak voor ons afstuderen op de bank een wijntje aan het drinken was – ik was toen 22, kwamen we op het idee om een verre reis te maken. Zij wou meer van de wereld zien en ik mijn Aziatische roots opzoeken.

Het was toen 2007, we kenden nog niemand die zo’n verre reis had gemaakt. En van het een kwam het andere en zo liepen we met een papieren vliegticket de Kilroy in Groningen uit. Het reisvirus had zijn eerste intrede gemaakt.

Om mijn vrienden en familie op de hoogte te houden van deze verre reis (die overigens verder ging dan alleen Azië) schreef ik reisverhalen op het reisblog/forumplatform aroundtheglobe.nl.

Familie en vrienden bleven maar berichtjes sturen waar mijn reisverhalen bleven. Ik had het te druk met reizen, maar vond het schrijven over mijn ervaring wel heel leuk.

Na deze reis schreef ik op een wordpress blog over mijn reizen die ik tussen het fulltime werken maakte, maar een serieus reisblog startte ik pas tijdens mijn studie Computercommunicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hier ontstond het idee om een eigen domein te kopen en persoonlijke verhalen en reizen te delen (op toen stylespy.nl).

Naast het reizen deelde ik ook steeds meer over de sporten die ik op reis beoefende: van raften tot mountainbiken, surfen en snowboarden. En de blog werd steeds meer een reis- en sportplatform.

Op wereldreis

Toen mijn vriend en ik op wereldreis gingen besloten we samen Lone Drifters – te beginnen, de blog waar jij nu op zit. Tijdens de reis hield ik hier verhalen bij van onze ‘jaar weg’. Ik zette blogposts van oude domeinnamen over naar LoneDrifters.nl en begon verhalen van onze wereldreis te delen.

Backpack Thule

En eenmaal terug in Nederland ging mijn vriend weer fulltime werken en werk ik parttime aan deze reisblog en werk ik als freelancer.

Het afgelopen jaar na de wereldreis besloot ik met terugwerkende kracht alle verhalen, foto’s en praktische tips van en over de wereldreis te bundelen. Om andere reizigers te helpen met tips waar je echt wat aan hebt. Met deze blog hoop ik anderen te helpen met beter reizen en sporten. Denk aan hoe vind ik een goedkoop vliegticket? Hoe kom ik van Manilla naar Baguio en hoe begin ik met snowboarden.

Serieus platform

Deze uit de hand gelopen hobby is inmiddels een serieus platform geworden waarmee ik maandelijks meer dan 17.000+ outdoorreizigers (met meer dan 27.000 pageviews) help en inspireer. Hoewel ik gek ben op backpacken en vooral goedkoop overnacht, merk ik dat ik – nu ik 35 ben – ook meer en meer behoefte heb aan een goed (lokaal) hotel en soms wat meer luxe (met aandacht voor eco). Naast een backpackblog is deze blog dus ook relevant voor mensen die ook wel eens van een goed hotel houden.

Freelancer

Op Lone Drifters komt alles samen waar ik van hou: reizen, funsporten, schrijven, een website onderhouden, inspireren, fotograferen, vormgeven en video-editen, front-end development en marketing. Ik ben dan ook in te huren om jou te helpen met het opzetten van je eigen (reis)website. Zo werk ik onder andere samen met het reisbureau Asgard Reizen en schreef ik in het verleden voor Expedia, Sportbase en O’Neill (agenda).

Vragen? Contact?

Voel jij je aangetrokken tot de Lone Drifters lifestyle? Volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram of deel je eigen verhaal op ons platform : Come write for us!

The Lone Family

Hieronder vind je de auteurs (Lone Drifters) die af en toe voor ons schrijven:

Luciano

Downhill longboarder, programmeur & vaak vent achter de lens ;-)

Team Rider Caer Boardsports. Reist met Evelyn de wereld over. Is vaak ook de persoon achter de lens. Het vinden van de beste downhill longboardspots is momenteel zijn missie, net als mooie boulders. Volg mij op Instagram voor vette longboard foto's!

Fleur

Snowboarder & blogger

Fleur leeft met de seizoenen. In de winter in de sneeuw op een splitboard, in de zomer in de bergen op een mountainbike en tussendoor in de golven op een surfboard.

Kim

Kim is opgegroeid in een dorp waar het vrij normaal was om te handballen, voetballen of tennissen. Pas laat in haar tienerjaren stond ze voor het eerst op een snowboard. Wat betreft surfen was Kim altijd gek op Kelly Slater (tijdens de WSL, nog steeds gek op hem trouwens). Kim dacht dat surfen in Nederland niet of nauwelijks mogelijk was. Toen ze op het strand ging werken met de surfschool om de hoek, is ze pas echt aangestoken met het surfvirus. Oud gedaan, is toch nog geleerd…zoiets? Afgelopen winter tijdens haar reis naar Costa Rica heeft ze haar skills nog meer bijgeschaafd op de ‘echte golven’. Niets is fijner dan een zijn met de natuur! Tot in het water of op de berg.. Stay stoked peeps!

Lisa van den Dool

Kitesurfster & blogger

Lisa van den Dool is meer dan 10 jaar verslaafd aan kitesurfen. Wanneer het waait staat ze op het water, meestal in Nederland maar soms ook in hele fijne tropische bestemmingen! Natuurlijk moet je met zo'n grote passie wel iets doen, vandaar dat ze recentelijk Kiteheart heeft opgezet; een online platform waar (toekomstige) kitesurfers gemakkelijk en snel kitesurflessen en kitesurfreizen kunnen vinden en reserveren. Wat ze het aller belangrijkst vindt in het leven? Genieten! :)

Lotte

Lotte (28) begon een half jaar geleden met golfsurfen en is al 3 jaar helemaal gek van kitesurfen en longboarden. Ze heeft een drukke baan en een kindje en laat je zien hoe je dat combineert met boardsporten (uitdaging!)

Marlieke

Longboarder, snowboarder & prille surfer

Heeft het vertrouwde leven in Nederland gedag gezegd om een jaar te reizen. Nu het avontuur er bijna op zit wordt het hoog tijd om het leven in Nederland te herontdekken, semi-student te worden en nieuwe sporten te proberen.

Nathan

Surfer, snowboarder & blogger

Nathan is iemand die van dag tot dag leeft. Een reis helemaal uitstippelen is niet zijn ding. Zien waar het schip strandt en vooral genieten is zijn motto. Zijn favoriete boardsports zijn golfsurfen en snowboarden. Bovenaan zijn bucketlist: Surfen op Hawaï!

Xandra Boersma

Freelance blogger en content creator