Over The Lone Drifters

Lonedrifters.nl is het platform voor avontuurlijk reizen & leven. Het is de enige Nederlandse reisblog waar wij (sinds 2012) reizen en sport combineren. Want zeg nou zelf: sporten in de natuur is het beste wat er bestaat toch?

We houden van onze aarde en proberen reizen en sporten zo bewust mogelijk te doen. Hoe? Dat deelden wij in dit artikel over duurzaam reizen, afgelopen jaar.

Een Lone Drifter…

… is iemand die houdt van driften. Soms is dat backpacken. Soms is het skaten in een zwembad, een andere keer driften we in de zee wachtend op die ene golf. Wij verdwijnen het liefst spontaan in de bergen, zee of in rustige straatjes op zoek naar avontuur (of hey, een goed kop cappuccino of craft biertje ;-)). 

Op Lone Drifters

Delen wij verhalen en tips en tricks van onze driftsessies, met onze lezers die net als ons van reizen en sporten houden. We richten ons op beginnende sporters en reizigers, maar groeien ook met jullie mee, of jullie met ons.

Wij moeten hard werken. Hard werken om het geld bij elkaar te krijgen voor die mooie reis. Hard werken om die vette trick te kunnen. Hard werken om fatsoenlijk de berg af te scheuren en er optimaal van te genieten als we die berg weer verbaasd omhoog kijken en onszelf even moeten knijpen “heb ik daar vanaf gereden”.

De beloning na die overwinning is groots en dat moet gevierd worden met een biertje, uiteraard. Onze weg hier naartoe, onze struggles en overwinningen delen wij op deze reisblog.

Van die eerste keer surfen tot het maken van die vette wereldreis. Maar we delen ook de leukste skatespots voor onderweg en zo nu en dan een leuke koffie of bierdrink spot. Je moet toch ergens die belonende sessie vieren toch?

Zo bouwen we aan een bron van tips & tricks en mooie verhalen die we met jou kunnen delen. Denk aan travelhacks, eboeken, guides, aanbevelingen en tips.

Over Evelyn

Lone Drifters is opgericht door Evelyn. Ze heeft inmiddels al twee wereldreizen gemaakt en is niet van plan te stoppen met reizen en (een) sport (leren). Momenteel is ze terug in Nederland na een jaar reizen en leert ze om te dancen op een longboard.

Haar motto: het is nooit te laat om iets te leren of te doen. Dus reist en sport ze erop los. Lone Drifters bestaat onder deze naam sinds 2016, maar Evelyn heeft inmiddels al verschillende domeinnamen verscheurd. De naam Lone Drifters is een keeper, denkt ze.

Een avontuurlijke lifestyle gemixt met comfort. We houden namelijk van kamperen, maar een lekkere warme douche en luxe bed op z’n tijd vinden wij ook wel fijn. Net als een koffer zo op z’n tijd, maar het liefst nemen wij onze backpacks mee met zo min mogelijk spullen. “Traveling is the only thing you buy that makes you richer”, cliché maar waar,toch?

Voel jij je aangetrokken tot de Lone Drifters lifestyle? Volg ons op Facebook en Instagram of deel je eigen verhaal. Come write for us!

Onze schrijvers

Evelyn staat er niet alleen voor, inmiddels heeft ze een schare fanbase opgebouwd die allemaal het liefst verdwijnen in de bergen, peddelen op zee of driften door de natuur.

Leer onze schrijvers hieronder kennen.

Avontuurlijke reizen, eerlijke verhalen en spontane ontdekkingen

Evey

Sport- en reisredacteur

Oprichtster van Lone Drifters en digital nomad. Heeft 2 wereldreizen gemaakt en schrijft al sinds 2007 over reizen. Volgt momenteel een skateboardcursus en is te vinden op 4 roze wielen. Schrijft het liefst over reizen en longboarden!

Luciano

Downhill longboarder & fotograaf

Team Rider Caer Boardsports. Reist met Evelyn de wereld over. Is vaak ook de persoon achter de lens. Het vinden van de beste downhill longboardspots is momenteel zijn missie, net als mooie boulders.

Nathan

Surfer, snowboarder & blogger

Nathan is iemand die van dag tot dag leeft. Een reis helemaal uitstippelen is niet zijn ding. Zien waar het schip strandt en vooral genieten is zijn motto. Zijn favoriete boardsports zijn golfsurfen en snowboarden. Bovenaan zijn bucketlist: Surfen op Hawaï!

Fleur

Snowboarder & blogger

Fleur leeft met de seizoenen. In de winter in de sneeuw op een splitboard, in de zomer in de bergen op een mountainbike en tussendoor in de golven op een surfboard.

Kim

Kim is opgegroeid in een dorp waar het vrij normaal was om te handballen, voetballen of tennissen. Pas laat in haar tienerjaren stond ze voor het eerst op een snowboard. Wat betreft surfen was Kim altijd gek op Kelly Slater (tijdens de WSL, nog steeds gek op hem trouwens). Kim dacht dat surfen in Nederland niet of nauwelijks mogelijk was. Toen ze op het strand ging werken met de surfschool om de hoek, is ze pas echt aangestoken met het surfvirus. Oud gedaan, is toch nog geleerd…zoiets? Afgelopen winter tijdens haar reis naar Costa Rica heeft ze haar skills nog meer bijgeschaafd op de ‘echte golven’. Niets is fijner dan een zijn met de natuur! Tot in het water of op de berg.. Stay stoked peeps!

Lisa van den Dool

Kitesurfster & blogger

Lisa van den Dool is meer dan 10 jaar verslaafd aan kitesurfen. Wanneer het waait staat ze op het water, meestal in Nederland maar soms ook in hele fijne tropische bestemmingen! Natuurlijk moet je met zo'n grote passie wel iets doen, vandaar dat ze recentelijk Kiteheart heeft opgezet; een online platform waar (toekomstige) kitesurfers gemakkelijk en snel kitesurflessen en kitesurfreizen kunnen vinden en reserveren. Wat ze het aller belangrijkst vindt in het leven? Genieten! :)

Lotte

Lotte (28) begon een half jaar geleden met golfsurfen en is al 3 jaar helemaal gek van kitesurfen en longboarden. Ze heeft een drukke baan en een kindje en laat je zien hoe je dat combineert met boardsporten (uitdaging!)

Marlieke

Longboarder, snowboarder & prille surfer

Heeft het vertrouwde leven in Nederland gedag gezegd om een jaar te reizen. Nu het avontuur er bijna op zit wordt het hoog tijd om het leven in Nederland te herontdekken, semi-student te worden en nieuwe sporten te proberen.

Xandra Boersma

Freelance blogger en content creator