Iedereen die wel eens op wintersport gaat zal het ongetwijfeld met mij eens zijn: het gevoel bovenop de besneeuwde berg is onbeschrijfelijk. En er zijn een paar plekjes op de wereld die er bovenuit springen. En dat zijn deze mooiste wintersport locaties.

1. Dolomieten Italië

Behalve goed skiën kun je in de Dolomieten terecht voor lekker eten. De mooiste skiroute volgens CNN Travel? De Sella Ronda, een lus die je met de klok mee of tegen de klok in kan nemen rond het massief van de Sella berg. De route is makkelijk in één dag te doen.

Meer over wintersport in de Dolomieten!

2. Zwitserland

Een ideale locatie als je op zoek bent naar mooie uitzichten en architectuur. De pistes zijn geschikt voor intermediate en expert skiërs, maar met name voor de intermediate skiërs én snowboarders. Er is een dorpje dat alleen bereikbaar is met de cog railway omdat er geen verkeer mag rijden.

3. Whistler, Canada

Dit is waarschijnlijk de meest bekende downhill ski locatie in de wereld. Wist je dat de stad Whistler gebouwd is voor skiërs?

No? Now you do!

De beste professionals trainen in Whistler voor World Class competities. Maar het is ook de plek om je kinderen mee naartoe te nemen om te leren skiën, snowboarden (of mij het leren, zo goed ben ik helaas nog niet). Naast het skiën heeft Whistler een fantastische nightlife, so they say.

Niseko Japan wintersport

4. Niseko Japan

Japan staat al jaren op mijn bucketlist. Ik ben zelf helemaal gek op anime, games, Hello Kitty en de prachtige natuur van het Japanse binnenland.

Niseko staat in de top 5 resorts van Japan. Je kan er heerlijk poederskiën en welke wintersporter houdt er niet van goede poeder? Ook de backcountry schijnt er mooi te zijn.

Niseko  wordt geroemd om haar lange, koude winters, de vele skipistes en de perfecte poedersneeuw (buiten de pistes).

5. Magisch landschap in de Lofoten


Het spectaculaire Lofoten zijn een eilandengroep gelegen in het Noorden van Noorwegen en staan bekend om ontelbaar veel mooie afdalingen en bergen die opdoemen uit de zee. In combinatie met het grillige weer, veel sneeuw én het Noorderlicht lijkt mij dit dé trip die je als wintersporter eens gemaakt moet hebben. Het is met name erg goed voor de freeriders.

Source photos / Visit Norway / Skiworld / Sneeuwliefhebber