Ook ik (want eigenlijk heb ik al veel gezien) heb nog een hele wishlist aan bestemmingen die ik graag wil bezoeken. Nu ik genoeg zelfvertrouwen op het snowboard heb wil ik op de mooiste wintersport bestemmingen snowboarden. Iedereen die wel eens op wintersport gaat zal het ongetwijfeld met mij eens zijn: het gevoel bovenop de berg is onbeschrijfelijk mooi. En er zijn een paar plekjes die er bovenuit springen. En dan zijn deze mooiste wintersport locaties waar ik heel graag eens met mijn snowboard naartoe wil gaan!

1. Dolomieten Italië

Behalve goed skiën kun je in de Dolomieten terecht voor lekker eten. Mooiste route volgens CNN Travel? De Sella Ronda, een lus die je met de klok mee of tegen de klok in kan nemen rond het massief van de Sella berg. De route is makkelijk in één dag te doen en guess what: ik ga in januari naar de Dolomieten! Ik kan niet wachten om dit mooie plekje aan jullie te laten zien!

2. Zwitserland

Een ideale locatie als je op zoek bent naar mooie uitzichten en klassieke architectuur. De pistes zijn geschikt voor intermediate en expert skiërs, maar met name voor de intermediate skiërs én snowboarders. Er is een dorpje dat alleen bereikbaar is met de cog railway omdat er geen verkeer mag rijden.

3. Whistler, Canada

Dit is waarschijnlijk de meest bekende downhill ski locatie in de wereld. Wist je dat Whistler gebouwd is voor skiërs?

No? Now you do!

De beste professionals trainen in Whistler voor World Class competities. Maar het is ook de plek om je kinderen mee naartoe te nemen om te leren skiën, snowboarden (of mij het leren, zo goed ben ik helaas nog niet). Naast het skiën bidet Whistler een fantastische nightlife.

Niseko Japan wintersport

4. Niseko Japan

Japan staat al jaren op mijn bucketlist. Ik ben zelf natuurlijk half Asian (ja, echt) en hoe cliché, helemaal gek op anime, games, Hello Kitty.. ehhh… eigenlijk alles Kawai. Vooral ben ik gek op de mensen (hoewel daar nooit ontmoet, laat staan geweest), de cultuur en de natuur.

Niseko staat in de top 5 resorts van Japan. Je kan er heerlijk poederskiën en welke wintersporter houdt er niet van goede poeder? Ook de backcountry schijnt er mooi te zijn.

Niseko  wordt geroemd om haar lange, koude winters, de vele skipistes en de perfecte poedersneeuw (buiten de pistes).

5. Magisch landschap in de Lofoten


Het spectaculaire Lofoten kwam ik tegen op Instagram. En wauw, do I wanna go there! De Lofoten zijn een eilandengroep gelegen in het Noorden van Noorwegen en staan bekend om ontelbaar veel mooie afdalingen en bergen die opdoemen uit de zee. In combinatie met het grillige weer, veel sneeuw én het Noorderlicht lijkt mij dit dé trip die je als wintersporter eens gemaakt moet hebben. Het is met name erg goed voor de freeriders

Chicky Clinics

Je kunt nu ook met het leuke Chicky Clinics, trips voor vrouwen, mee naar de Lofoten. Van 9 t/m 16 april ga je 6 dagen op pad en verblijf je in een authentiek vissershutje.  Enige ervaring met tourskiën of splitboarden moet je wel hebben. En skiliften? Die laten zij voor wat het is. Voor de stoerderds!

Meer over de Chicky trip

Source photos / Visit Norway / Skiworld / Sneeuwliefhebber