Een fixed gear. Die stond al jaren op mijn wishlist. Vorig jaar na mijn afstuderen kocht ik eindelijk een racefiets. Maanden verstreken. Het geduld raakte op. Maar eindelijk maakte ik vandaag mijn eerste ritje op mijn fixed gear. And I love it! Het is echt een megatof project, waarvoor je net als een longboard steeds nieuwe onderdelen wilt kopen. Geen idee of iemand dat begrijpt? Maar het is een verslaving geworden. Nu ik er eindelijk op kan fietsen kan ik niet wachten om straks ook een nieuw zadel te kopen en de fiets eigen te gaan maken jajh! Hieronder een paar shots van mijn nieuwe fiets + before pictures, die zijn altijd het leukst toch? Cheers ladies!

Before

fixed gear, fixie, fixie bouwen, fiexed gear bouwen, fixie maken, fixie bouwen

After

Before

fixed gear, fixie, fixie bouwen, fiexed gear bouwen, fixie maken, fixie bouwen

After

Foto genomen voordat ik de tuin had gedaan ;-)

 

P.s. Fixed Gear wordt letterlijk vertaald naar doortrapper. Zoals de uitdrukking al zegt, heeft een fixed gear fiets geen freewheel, maar een ‘vaste overbrenging’. Hierdoor kun je tijdens het fietsen niet even je benen stil houden. Het is net als een spinning fiets, je moet altijd trappen zolang de fiets rijdt en je kunt dus niet op de traditionele manier remmen. Sterker nog, een fixed gear ‘hoort’ geen rem te hebben.

Oh en ooit meiden, ooit vind ik mintgroene pedalen, en een mintgroene koffiehouder en en en. Still my favourite colour :D