Een reisdagboek of notitieboekje is ontzettend handig op reis om je herinneringen bij te houden en je favoriete plekjes op te schrijven. Zelf heb ik altijd een reisdagboek mee op reis en ik zou niet zonder kunnen. Tijdens mijn reis door Azië en Oceanië verslond ik er wel liefst 3! Ik schreef alle plekjes op en plakte er van alles in: van briefjes geld tot aan tickets. Toen had ik nog geen smartphone, maar een PDA, zonder wifi, dat was toen nog niet zo gangbaar als vandaag de dag.

In deze blog deel ik de leukste papieren reisdagboeken. Kun je heerlijk gaan plakken en schrijven. Of ook leuk als reiscadeau!

1. Moleskine travel journal

Wij zijn fan van de kwaliteit van de Moleskine reisnotitieboekjes. Het kaft is gemaakt van stevig leer en het boekje voorzien van handige tabbladen (afhankelijk van welke editie je kiest). De Moleskine is wel een upgrade vergeleken met mijn gecustomisde Spongebob versie ;-). En als je scheef schrijft dan zijn de lijntjes van de gelinieerde versie handig!

De prijzen van de Moleskine Travel boekjes ligt wat hoger dan andere merken, maar dan heb je wel een stevige boek dat het aardig overleefd in je backpack.

Prijs: €11,90

Webshop: Bol.com

2. Travel Reisdagboek

Een reisboekje is natuurlijk extra leuk met een leuke voorkant en bladzijden waar je van alles op kunt schrijven. In Travel Reisdagboek kun je belangrijke adressen en andere tips opschrijven en vind je een checklist, kaarten en meer handige pagina’s die elke backpacker nodig heeft!

Prijs: € 8,99 en € 6,99
Webshop: Bol.com en De Zwerver

3. Life is a journey

Deze leukerd in reis-thema kwamen we tegen op Vistaprint.nl. Vistaprint geeft aan betaalbare notitieboeken van topkwaliteit te hebben. Hou je van natuur, dan is deze misschien wat voor jou? Of als afscheidscadeau voor je vriendin die naar het buitenland vertrekt?

4. Reisdagboek Mijn Reis

De dagboeken van Marit Törnqvist werden een prachtig uitgangspunt om aan familie, vrienden en op school te vertellen over alle ervaringen. Daarom is dit reisdagboekje een ideaal cadeau voor iemand die in het buitenland gaat studeren of naar het buitenland vertrekt om te gaan rondreizen. In dit reisboek kun je schrijven, tekenen, plakken en zelfs spelletjes doen. Het dagboekje is onder andere te koop bij webshop De Zwerver

Prijs: €9,95
Webshop: Zwerver

5. Suck my reisdagboek

Ook de leuke webshop van Asos komt met een reisdagboek. Hierin kun je lekker Dit dagboek is perfect om memorabele momenten in je leven vast te leggen! In dit dagboek kun je je eigen checklists, aanbevelingen en hoogtepunten beschrijven. Ook kun je foto’s toevoegen, de must see bestemmingen afvinken en plannen maken voor toekomstige reizen! Het boek heeft een harde kaft, waardoor deze zelfs de meest barre tochten overleeft! Zo kun je ook tijdens het reizen aantekeningen maken.

Prijs: € 19,99
Webshop: Asos.com

Hou jij op reis ook (zoveel) reisnotities bij? En doe je dat liever digitaal of in een (resi)notitieboekje/dagboekje?

Dit vind je misschien ook leuk: