Met mijn beste vriendin kan ik er uren, zelfs jaren over praten. Okay, misschien niet achterelkaar ;-) Maar we kennen elkaar al sinds groep 1. Dat is behoorlijk lang als je uitrekent dat ik in 1984 ben geboren.

Ik vraag me wel eens af of wij elkaar ook het reisvirus hebben gegeven. Zo herinner ik mij dat ik altijd praatte over emigreren naar New York, LA of anyplace in the VS (ik leef altijd net iets teveel in Amerikaanse films). En dat zij dan altijd stiekem door de vakantiekaartjes van mijn opa uit Thailand was geïntrigeerd. Hoewel ik uiteindelijk nog nooit naar de VS ben geweest was ik -tegen verwachtingen in- de eerste die op ‘wereld’reis ging. En zij ging eerder naar Thailand en voelde zich zelfs schuldig omdat ik er familie had wonen (dus eerder had moeten ‘gaan’). Haha, maar jaloers op elkaar? Dat nooit. Uiteindelijk zijn we maar twee keer met elkaar op reis geweest; samen rookten we fruittabak uit een nargile in Istanbul en struinden we over de marktjes in Koh Phi Phi op zoek naar treasures, gelukkiger kon je ons niet maken.

Alles wat zij over reizen zegt neem ik direct aan, wat ze doet zie ik als inspiratie en wat ze meemaakt als vermaak voor bij de lattè. Zij is zo’n persoon die je elke reis gunt; van locaties met gekke namen zoals Tuk Tuk Village in Indonesië tot aan een half jaar studeren in Istanbul. Zo’n avonturier die met haar liefde een jaar op wereldreis ging, vrijwilligerswerk deed, mij overtuigde dat Turkije best leuk is -ok, alleen als je die badplaatsen overslaat- en zij introduceerde mijtravel(ling) on a shoestringEn volgende maand gaat ze in d’r uppie door Azië reizen, inmiddels zowel haar als mijn homebase als het om reizen gaat. Ja, zij is mijn reisinspiratie.

Wie of wat inspireert jou (om te gaan reizen)?