Reisroute backpacken door Japan | een maand rondreizen op Honshu

Japan is een land waar ik zo lang naar heb uitgekeken. En nu ik er net een paar dagen weg ben, mis ik het al, heb jij dat ook wel eens? Het land heeft mij niet teleurgesteld (op een piepklein puntje dan: het is volgebouwd). Maar naast dat het is volgebouwd is de cultuur interessant, is de natuur prachtig, is het eten heerlijk, is het schoon, gek en zijn de mensen beleefd, maar vriendelijk.

Ben je benieuwd naar onze route of ben je zelfs van plan een maand door Japan te reizen? Dan heb je vast iets aan onze reisroute. 

Wij reisden een maand door Japan, maar deze route is prima te doen voor een rondreis van 3 weken door Japan. Als je geen maand hebt, dan kun je nog steeds inspiratie voor je eigen route opdoen.

Honshu: roadtrip van Tokyo naar Osaka

Wij starten in: Tokyo/ We eindigden in: Osaka

Stop 1 Tokyo

Vanuit Bangkok vliegen wij via Kuala Lumpur (dat was goedkoper :)) naar Tokyo Haneda.  Van de 23 wijken in Tokyo bezoeken wij de bekendste zoals Shibuya, Shinjuku, Akihabara, Ueno, Nezu en Yanaka. Na een paar dagen bevalt Tokyo ons zo goed dat we nog 5 nachten bij ons hotel bijboeken. Dit keer verhuizen we van een westerse kamer naar een Japanse stijl kamer en slapen we op de grond. Erg leuk als eerste ervaring! Omdat we zoveel in Tokyo doen schrijf ik de highlights van Tokyo voor jullie op in een volgende blogpost! Promise!

Reistijd: 01 46 min (147 km) waarvan 1 u. 00 min. snelweg

 

Geschatte kosten:
€ 16,48waarvan Tol € 3,70
Brandstof € 12,78

Stop 2 Moliets

Moliets heeft prachtige golven omdat de rivier hier naar de zee uitmondt. De beste surfspots vind je daarom ook rondom deze plek. Ook zijn er veel leuke campings en barretjes in het stadje. Wil je op surfkamp? Wat dacht je van Dreamsea surfkamp Moliets?

Reistijd: 0 u. 30 min. (23.7 km)

Geschatte kosten:

€ 2,67 waarvan Brandstof € 2,67

Stop 3 Hossegor

Hossegor is de mooiste surfspot van de Franse kust en bekend van de Quicksilver Pro! Wil je jouw surfhelden spotten? Zorg dan dat je er rond dit event bent! Waarom de surf zo goed is? Zandbanken voor de kust zorgen voor wereldberoemde golven, met name in de herfst en winter!

Reistijd: 1 u. 38 min. (38.2 km) waarvan 15 min. snelweg

Geschatte kosten:

€ 6,88 waarvan Tol € 3,00
Brandstof € 3,88

Stop 4 Biarritz

Ook Biarritz wil je niet missen als het gaat om surfen. De Quicksilver Pro werd voor Hossegor zelfs in Biarritz gehouden. Naast surfen kun je in Biarritz goed shoppen, op het strand bakken en feesten!

Reistijd: 0 u. 54 min. (66.8 km) waarvan 35 min. snelweg

Geschatte kosten:

€ 10,84 waarvan Tol € 4,70
Brandstof € 6,14

Stop 5 Zarautz

Zarautz is de surfplek in Spanje voor beginnende en pro-surfers van over heel Europa. Naast heerlijke golven kun je lekker bakken en op je longboardje over de boulevard cruisen. En in de avond is er genoeg vermaak: van lekker eten tot feesten in de vele barretjes.

Reistijd: 2 u. 33 min. (230 km) waarvan 2 u. 23 min. snelweg

Geschatte kosten:

€ 28,14 waarvan Tol € 8,75
Brandstof € 19,39

Stop 6: San Vicente de la Barquera

Je surftrip eindig je aan de Cantabrische kust in het schilderachtige kustplaatsje San Vicente de la Barquera. Wat de stad zo mooi maakt is de rivier dat uitmondt in de zee met de bergtoppen van de Picos. Ook is er een prachtige jachthaven en lekker eten in de stad wat San Vicente de la Barquera een mooie afsluiter van je roadtrip door Frankrijk en Spanje maakt. En natuurlijk kun je goed surfen in San Vicente. De golven zijn hier voor surfers van allerlei niveaus geschikt.