Dromomanie, ja het is een gekke naam, maar het bestaat echt. Het is “een psychologische, oncontroleerbare drang om te zwerven”.

De eerste persoon waarbij deze ziekte werd geconstateerd had na een jaar lang door Europa te hebben gezwerfd het dwangmatig verlangen om steeds weer te reizen. Nou moet ik zeggen dat ik wel enigszins met een doel heb gereisd, maar enfin, er was een naam voor het syndroom! Nu geloof ik zelf in gradaties, zoals lichte dromomanie, een beetje dromomanie, heel erg dromomanie en over the top dromomanie! Daarmee wil ik zeggen dat ik mij kan vinden in de symptomen, zo nu en dan, maar dat je ook best een lichte vorm van dromomanie kan hebben. Ik vind het fijn om jullie te kunnen vertellen, dat als je een borrelend verlangen hebt om constant te reizen en nieuwe plekken te ervaren, dan zou je misschien wel net als ik een lichte vorm van dromomanie kunnen hebben!

Het stuk over dromomanie kun je hier teruglezen, op de website van colombus. Ennuh, als je dat stuk hebt gelezen. Het gaat bij ons heus niet ten koste van ons werk (tijdens werk locaties opzoeken), gezinsleven (vriendjelief meeslepen naar allerlei vreemde plekken) en sociale leven (liever een reisboekje lezen dan met je beste vriendin afspreken) toch? ;-)

P.s. begrijp me niet verkeerd hoor, ik geniet ook van werk, vrienden, familie en alle voordelen van Nederland. Mensen mogen nou eenmaal graag klagen.

Lees ook meer over het fenomeen reismoe