Ga je binnenkort ook naar Hawaii? Lucky you! Hawaii is één van de mooiste bestemmingen die wij hebben bezocht. En geloof me, met alleen het bekendste eiland O’ahu bezoeken ben je er nog niet! Elke eiland heeft z’n charme. Je moet alleen el eilandhoppen. Hoe reis je dan tussen de eilanden in Hawaii? No worries, wij hebben het voor je opgeschreven.

Met het vliegtuig tussen de Hawaiaanse eilanden reizen

Reizen tussen de Hawaiiaanse eilanden is relatief snel en gemakkelijk. Er zijn tientallen dagelijkse vluchten die de belangrijkste eilanden met elkaar verbinden. Elk uur vind je wel een vlucht van Honolulu naar Maui, Kauai en Big Island (zowel naar vliegveld Kona en Hilo).

Big Island van bovenaf

Ook het kleinere eiland ten westen van Maui: Molokai, is per vliegtuig te bereiken. De binnenlandse vluchten in Hawaii kun je met de volgende vliegmaatschappijnen maken:


Met de ferry in Hawaii reizen
De enige interland ferry tripjes tussen de Hawaiaanse eilanden die je kunt maken zijn tussen Lahaina in Maui en het eiland Lanai. De bootreis van Lahaina in Maui naar Manele Harbour op het eiland Lanai kost rond de $30 en duurt een uur. Het is een prachtige rit lang de ruige zuidelijke kustlijn van Lāna’i. In de winter kun je vanaf de boot zelfs bultruggen spotten en het hele jaar door spinner dolfijnen!

Meer over Hawaii?