Ga je binnenkort ook naar Hawaii? Lucky you! Hawaii is één van de mooiste bestemmingen die wij hebben bezocht. En geloof me, met alleen het bekendste eiland O’ahu bezoeken ben je er nog niet! Elke eiland heeft z’n charme. Je moet alleen wel eilandhoppen. Hoe reis je dan tussen de eilanden in Hawaii? In dit artikel hebben we beschreven hoe je het beste kunt eilandhoppen in Hawaii.

Eilandhoppen Hawaii: route

In Hawaii kun je zowel eilandhoppen met de boot of het vliegtuig. Ben je op zoek naar een route door Hawaii? Bekijk dan onze route van 4 weken door Hawaii. Wij reisden door Hawaii van O’ahu naar Kauai, Maui, Big Island en terug naar O’ahu.

Bekijk de Hawaii route

Wil je weten hoe je kunt eilandhoppen door Hawaii? Lees dan hieronder onze tips en vliegtijden voor eilandhoppen door Hawaii!

Vliegen tussen de eilanden van Hawaii

Reizen tussen de Hawaiiaanse eilanden is relatief snel en gemakkelijk. Er zijn tientallen dagelijkse vluchten die de belangrijkste eilanden met elkaar verbinden. Elk uur vind je wel een vlucht naar O’ahu, Maui, Kauai en Big Island. De kleinere eilanden Molokai, Lanai en de kleinere luchthaven van Kapalua zijn bereikbaar met kleinere vliegtuigen en hebben een kleinere luchthaven. Daar zullen dagelijks iets minder frequent vluchten beschikbaar zijn.

Kaart van de Hawaiaanse eilanden
Eilanden van Hawaii

De binnenlandse vluchten in Hawaii kun je met de volgende vliegmaatschappijnen maken:

  • Ohana by Hawaiian (onderdeel van Hawaiian Airlines)

Duur van vliegen tussen de eilanden van Hawaii

Honolulu, Oahu naar Kahului, Maui30 minuten
Honolulu, Oahu naar Kapalua, Maui35 minuten
Honolulu, Oahu naar Lanai35 minuten
Honolulu, Oahu naar Molokai35 minuten
Honolulu, Oahu naar Lihue, Kauai25 minuten
Honolulu, Oahu naar Kona, Big Island40 minuten
Honolulu, Oahu naar Hilo, Big Island45 minuten

Reizen met de boot in Hawaii

De enige interland ferry tripjes tussen de Hawaiaanse eilanden die je kunt maken zijn tussen Lahaina in Maui en het eiland Lanai. De bootreis van Lahaina in Maui naar Manele Harbour op het eiland Lanai kost rond de $30 en duurt een uur. Het is een prachtige rit lang de ruige zuidelijke kustlijn van Lāna’i. In de winter kun je vanaf de boot zelfs bultruggen spotten en het hele jaar door spinner dolfijnen!

Wil je weten hoe wij eilandhopten door Hawaii? Bekijk dan onze Hawaii route

Foto via Hawaiian Airlines