Een van onze doelen is om tips te geven waar jij als reiziger echt wat aan hebt. Dat zie je onder andere terug in onze reviews van websites, apps en onze reisroutes. Maar ook op onze Instagram stories (je kunt ons hier volgen voor een kijkje achter de schermen). Om het jou gemakkelijker te maken hebben wij op deze pagina alle tips en gear verzameld voor de (voorbereiding van je) reis.

Omdat we veel vragen krijgen over hoe wij vliegtickets boeken, hoe we hotels zoeken etc. hebben wij een pagina gemaakt met een overzicht van website, apps en gear die wij gebruiken. Je vindt hier antwoord op vragen als Met welke reisorganisatie reizen wij, waar huren wij een auto, waar boeken wij overnachtingen en meer handige reis- en sportips.

Staat er niet bij wat je graag had willen zien? Vul dan ons contactformulier in en dan zullen we de lijst aanvullen of jouw persoonlijke vraag beantwoorden.

We zijn nog hard bezig de pagina zo volledig mogelijk te krijgen (September 2019) so stay tuned!

Voorbereiding van de reis

Boeken uit de bieb

Ja, je leest dat goed. Wij gebruiken niet zoveel fysieke boeken meer op reis zoals ik vroeger deed tijdens mijn eerste backpackreis (toen had je nog geen smartphones). Hoewel er niets boven een echt boek gaat.

Voor de voorbereiding van een reis maak ik nog wel gebruik van Lonely Planets via de bibliotheek! Heel old school. Het liefst heb ik de boekenkast vol met Lonely Planets, maar op het oog van minimalisme probeer ik mijn reis toch zoveel mogelijk voor te bereiden via geleende boeken (e-book of fysiek).

Vroeger was ik fan van de Lonely Planet, maar tegenwoordig lees ik ook andere boeken. Het nadeel van Lonely Planets vind ik tegenwoordig dat een plek op Lonely Planet juist heel druk is, omdat iedereen tegenwoordig een Lonely Planet leest. De echte hidden gems vind je hier tegenwoordig niet meer. Die vind ik gelukkig wel via mijn favoriete Nederlandse reisblogs of vrienden & familie die op een bestemming zijn geweest.

Reisblogs

Ook ik gebruik reisblogs om verhalen te lezen en leuke routes en kostenplaatjes te vinden van een bestemming waar ik graag naartoe wil. Mijn top 5 Nederlandse favoriete blogs?

  1. Food Travel Photography (vooral veel Europabestemmingen)
  2. Expeditie Aardbol: maakt vooral reizen die ik ook maakte of wil maken
  3. Travel Lifestyle: schrijft helaas niet zo vaak meer, maar wat ze schrijft leest heel fijn weg
  4. We Are Travellers: nieuwsite met heel veel bestemmingen
  5. Reisjunk: mijn voorbeeld qua fotografie, ze maken mooie foto’s en geven vooral handige tips voor Aziatische bestemmingen

Bekijk hier de volledige lijst van mijn favoriete Nederlandse reisblogs.

Sociale Media

Daarnaast bereid ik me graag voor op een reis met Pinterest. Zo kan ik lekker plaatjes zoeken en handige reistips opslaan. Volg ons meteen op Pinterest. Instagram gebruik ik meer om mooie plaatjes te kijken, maar ik vind het filtergehalte wel heel hoog. Ik neem het dan ook vooral met een korrel zout of bekijk stories van anderen. Volg ons ook op Instagram.

vliegticket nep voorbeeld

Boeken van vliegtickets

Als ik op reis wil en geen doel heb dan gebruiken wij vaak de functie van Skyscanner om te kijken waar ik in een specifieke maand goedkoop naar kan reizen.

Naast Skyscanner kun je Google Flights  gebruiken. Google Flights is een soort vergelijkingssysteem waarmee je kunt zien wat de beste datum en de beste luchtmaatschappij is waarmee je het goedkoopste kunt vliegen.

Zoek ik gericht op tickets? Dan gebruiken wij sinds kort Tix.nl om direct de goedkoopste maand van onze reizen te vinden. Ook ben ik fan van

Ook op Vliegwinkel.nl omdat je gemakkelijk de vanaf prijs kunt vinden en voor Peru ben ik fan van Super Saver.

Wil je onze beste tips voor het boeken van het goedkoopste vliegticket? Bekijk dan dit artikel met 10 handige tips.

Treintickets naar Schiphol

Meestal vliegen wij vanaf Schiphol, want helaas heeft Eelde bijna geen bestemmingen waar wij naartoe willen.

En natuurlijk moeten we vanaf Groningen altijd met de trein naar Schiphol en dus een treinkaartje kopen.

Een treinkaartje vinden wij of via Kruidvat en Hema acties of bestellen wij bij Actie van de Dag. Zo heb je daar tegenwoordig enkeltjes die alleen gelden voor uitstappen bij de vliegvelden in Nederland. Handig voor de vliegers!

Tijdens de reis

Taxi’s

Uber

Over het algemeen gebruiken wij geen taxi’s. Helemaal niet in een dure stad als New York of in Japan. Wat we wel een uitkomst vinden is de app van Uber. Vooral in Amerika is het je lifesaver. Kom je midden in de nacht aan in het drukke Los Angeles? En gaan er geen bussen meer? Dan is Uber een uitkomst. Via de Uber app kun je taxi-chauffeurs vinden. Je vult in de app je bestemming en plaats van vertrek in en kiest dan voor de soort taxi. Soms is dat een privetaxi, in sommige bestemmingen kun je kiezen voor een shared drive, wat vaak goedkoper is omdat je de taxi dan met een andere reiziger deelt. 

Grab in Azië

De Uber concurrent in Azië is Grab. De app van Grab gebruikten wij ook veel vaker dan Uber omdat er meer aanbod is en de prijzen vaak voordeliger zijn met Grab. Lees meer over Grab in ons artikel.

Openbaar vervoer

Reis je door Azië? Dan hebben wij een hele goede tip: 12GO Asia. Met de website van 12GO Asia (ook een app) kun je namelijk checken of hoeveel, hoe en hoelang het duurt om van de ene Aziatische bestemming naar de andere te vliegen! Ook kun je reizen in Azie boeken. Zo boekte ik bijvoorbeeld de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai. Deze website/app is onmisbaar op reis door Azië!! Check 12Go Asia via deze link.

Handige websites & reis apps

Op reis maak ik toch veel gebruik van apps. Ze maken het leven op reis toch een stuk gemakkelijk. Welke apps wij gebruiken vind je in de post: reisapps waar je echt wat aan hebt. Hier vind je behalve algemene apps zoals Password Managers en VPN’s ook handige tips voor apps die je misschien al op je telefoon had. De pagina wordt zo veel mogelijk bijgewerkt!

nikon d610 reisblog

Wil je weten waarmee wij foto’s schieten? Bekijk dan onze camera’s voor op reis.

Camera’s op reis

Wij zijn toch wel een beetje nerds als het gaat om tech. Zo willen we altijd het beste voor weinig geld. Daarom fotografeer en film ik tegenwoordig met een de Nikon D610 spiegereflex. Dit is het perfecte instapmodel als je van DX naar FX wilt overgaan (het verschil wordt op Quora uitgelegd). Een spiegelreflexcamera is een camera met verwisselbare lens en spiegelsysteem. Daarmee kijk je door de lens naar je onderwerp.

Onlangs hebben we ook een systeemcamera gekocht, een Sony A6000 om mee te filmen en licht bepakt op pad te gaan. Een systeemcamera (rechts) is een camera met verwisselbare lens, maar zonder spiegelsysteem. Je kijkt op het scherm of in een elektronische zoeker naar je onderwerp.

Bekijk al onze cameragear.

Sommige links zijn affiliate links. Dit betekent dat we een kleine commissie krijgen als je het product of de dienst via onze link koopt. Je betaalt hier niks extra’s voor en het product wordt er ook niet duurder van. Met deze inkomsten kunnen wij jou gratis informatie blijven geven en de inkomsten gebruiken wij weer om de website constant te verbeteren. Koop je via de affiliate link? Dan steun je mijn blog. Dankjewel!