Dit is de route van onze roadtrip door Europa

Dit was ons reisje die al een tijd op de bucketlist stond: 3 weken roadtrippen door Europa. Hoewel we maar 3 landen konden pakken, noem ik het maar even onze roadtrip door Europa, want het is een van de routes die je door Europa kunt nemen. Met de auto, tent en 2 longboards begonnen we in Belgie, langs de westkust van Frankrijk door naar het oosten en via Zwitserland weer naar huis. Benieuwd naar onze route? In dit artikel vertel ik je alles over onze Europa roadtrip van 3 weken.

Stop 1 Penly

Stop 1 is Penly aan de Westkust van Frankrijk, tussen België en Parijs. Onze plek om te longboarden en kamperen. Een gezellige, rustige camping in de heuvels van Penly.

Penly heeft een geasfalteerde weg die mooi gekronkeld naar beneden loopt, bekend als skatespot. Mijn vriend wil er zo graag naar beneden skaten. Dis we maken speciaal voor hem een tussenstop. En ik? Ik vermaak me met het in elkaar zetten van mijn nieuwe longboard en picknicken. Op de parkeerplaats onderaan deze skatespot kun je met de auto staan en heb je een prachtig uitzicht over de zee.

Longboardweg in Penly

Longboardweg in Penly

De camping in Penly is vrij rustig en kleinschalig. Naast ons staat een alternatief stelletje die hun busje omtovert tot een slaapbus met een kindercabine die ze boven op het dak toveren. Na onze wereldreis kopen wij er zo één besluiten we.

Stop 2: Bordeaux

De dag erna, dag 2, pakken wij onze tent weer vroeg in om richting ons Wimdu appartement (een Airbnb concept) in Bordeaux te rijden. Bordeaux oogt een beetje als Parijs maar dan mooier, warmer, vriendelijker. Er is een lange Boulevard waar de (inline) skaters, fietsers en wandelaars je voor razen. Je loopt tussen prachtige Franse gebouwen en het mooie kanaal de Garonne. Het Canal de Garonne is in de 19e eeuw aangelegd.

Bordeaux vind ik het mooiere zusje van Parijs.

In ons appartement lag de koelkast vol met toetjes, jam, jus d’orange en liggen er brood en appels op tafel. We voelen ons helemaal thuis. Een soort van B&B is het deze keer.

 

Appartement in Bordeaux

Ons appartement

Longboarden en wandelen in Bordeaux

In Bordeaux wandelen en longboarden we door de stad en spotten we veel skate winkeltjes, een walhalla voor mij en mijn vriend. Je hebt er een Vans Store, de Roxy en Quicksilver store, de Volcom store, maar ook de Sephora (waar ik ook weer het nodige heb ingeslagen) en heel veel schattige kleine winkeltjes. Ondertussen heb ik een jurk met  – hoe ironisch, gezien mijn fobie – een haaienprint gescoord.

Frankrijk Bordeaux

Monument aux Girondins

Wandelen door Bordeaux

Architectuur in Bordeaux

De avond in Bordeaux sluiten we vervolgens af met longboarden langs de boulevard en een lekkere wokmaaltijd die we langs de Garonne opeten.

Stiekem vind ik longboarden in een grote stad een beetje eng. Je weet nooit welk asfalt je kan verwachten en hoe stijl het is. Maar het ging allemaal goed.

De boulevard van Bordeaux is een beetje zoals Barcelona meets Keulen en Parijs, maar -eh- bruiner. Je kan tot diep in de avond langs het water boarden, fietsen of lopen. Even stilstaan bij het verlichte skatepark, een drankje doen, straatartiesten spotten of verdwijnen in de mist van de fonteinen. Bordeaux, ik ga je missen!

De Garonne in Bordeaux

De Garonne in Bordeaux

Pont de Pierre

Pont de Pierre over de Garonne


image
Evelyn longboarding Penley

Stop 4: de duinen van Dune du Pilat

Na Bordeaux rijden we door naar de duinen: Dune du Pilat. Helaas is het er belachelijk druk en kunnen we niet – zoals verwacht – sandboarden. Wil je hier naar beneden willen boarden, neem dan zelf iets mee.

Na Dune du Pilat blijven we even zitten en besluiten na wat zon te hebben gepakt door te rijden naar onze camping in.

Wandering #lonedrifters #loneseadrifters

A post shared by Lone Drifters ∆ (@thelonedrifters) on

Stop 5: Mimizan

In Mimizan slapen we op de camping La Plage. Het is een gezellige camping voor zowel gezinnen als stelletjes en partyjongeren. We hangen een paar dagen op het strand en gaan surfen.

Stop 6: Vieux Bouceaux

In de omgeving van Messanges en Vieux Bouceaux slapen we op Camping Camping Albret Plage, schuin tegenover een luxere camping. Daar surfen we nog een keer en doen we een dagtrip naar Hossegor voordat we richting het Annecy meer vertrekken. Het wordt een lange rit, maar eenmaal in Annecy hebben we geen spijt.

SUrfhuisje bij Messanges

Surfverhuur huisje bij Messanges

Stop 7: Het Annecymeer

We komen aan op een camping waar mijn vriend 10 jaar geleden een keer had geslapen met vrienden.

 

Stop 8: Zurich

In Zurich bleek alles heel duur te zijn. We sliepen in het goedkoopste hostel wat we konden vinden en betaalden €50 om een dag te parkeren. Ondanks dat Zurich een leuke stad is zijn van schrik de volgende dag vertrokken :P richting de Niagara Falls van Europe: de Rheinfall. Dze waterval is de grootste van Europa en is gelegen in de Rijn, bij het Zwitserse Schaffhausen, vlak bij de grens met Duitsland. De Rheinfall is 150 meter breed en 23 meter hoog: Een hele mooie plek in Europa!