Dit is zo’n reisje op de bucketlist: roadtrippen door Frankrijk met de boards. De eerste twee dagen in France zijn nu een feit! In twee etappes van 700 km per dag rijden met de auto zijn we aangekomen in Bordeaux. Dit is onze tussenstop. Zandduinen in Dune di Pilat here we come!

Stop 1 is Penly aan de Westkust van Frankrijk, tussen België en Parijs. Onze plek om te longboarden en kamperen. Een gezellige, rustige camping in de heuvels van Penly.

Penly heeft een geasfalteerde weg die mooi gekronkeld naar beneden loopt, bekend als skatespot. Mijn vriend wil er zo graag naar beneden skaten. Dis we maken speciaal voor hem een tussenstop. En ik? Ik vermaak me met het in elkaar zetten van mijn nieuwe longboard en picknicken a la Evey style (muziek, redbull en voor de kenners: de Flow weekly’s) Op de parkeerplaats onderaan deze skatespot kun je met de auto staan en heb je een machtig mooi uitzicht op de zee. Een prachtige spot.

De camping in Penly is vrij rustig en kleinschalig. Naast ons staat een alternatief stelletje die hun busje omtovert tot een slaapbus met een kindercabine die ze boven op het dak toveren. Na onze wereldreis kopen wij er zo één besluiten we.

De dag erna, dag 2, pakken wij onze tent weer vroeg in om richting ons wimdu appartement in Bordeaux te rijden. Bordeaux oogt een beetje Parijs maar dan mooier, met vriendelijkere mensen en een lange Boulevard a la Keulen vol met voorbij razende skaters, fietsers, inline skaters en wandelaars, tegen de prachtige oude gebouwen. Het mooiere zusje van Parijs.

In het appartement lag de koelkast vol met toetjes, jam, jus d’orange en liggen op tafel brood en appels. En het appartement is heel netjes. Beter dan ik van Wimdu gewend ben. Een soort van B&B is het deze keer.

Vandaag hebben we wat afgewandeld. Bordeaux heeft ontzettend veel skate winkeltjes, een walhalla voor mij en mijn vriend. Je hebt er een Vans Store, de Roxy en Quicksilver store, de Volcom store, de Sephora (waar ik ook weer het nodige heb ingeslagen) en tal van schattige kleine winkeltjes. Ondertussen heb ik een jurk met ironische (gezien
mijn haaien fobie) haaienprint gescoord. De avond sloten we vervolgens af met longboarden langs de boulevard (what else!) en haalden we Japanse wok af om die langs het water op te eten. Stiekem vind ik longboarden in een grote stad een beetje eng. Je weet nooit welk asfalt je kan verwachten en hoe stijl het is.

But hey if you wanna, you just gotta!

De boulevard van Bordeaux is een beetje zoals Barcelona meets Keulen en Parijs, maar -eh- bruiner. Je kan tot diep in de avond langs het water boarden, fietsen of lopen. Even stilstaan bij het verlichte skatepark, een drankje doen, straatartiesten spotten of verdwijnen in de mist van de fonteinen. Bordeaux, ik ga je missen!

Drie keer raden waar onze volgende stop is?

image

image

image

image

image

image

image

Totally stole the idea of this photo from Instagram ?


image
Evelyn longboarding Penley