Rond deze periode mag ik graag dagdromen over de reis voor volgend jaar. Met een baan heb je niet om de haverklap de tijd om te gaan reizen, dus moet ik mijn keuze’s weloverwogen maken. Erg hoog op de wishlist staat een roadtrip door de Verenigde Staten, Nieuw Zeeland, of zoals Floortje in 3 op reis deed, van Nederland naar China, hoe tof is dat?

Roadtrippen is natuurlijk in allerlei opzichten ideaal: je bepaald je eigen route, snelheid en hebt de vrijheid om te gaan wanneer je wilt.Maar aan de andere kant kun je met het openbaar vervoer gewoon geniet van een lekker boekje of een dutje doen. En dat vind ik soms best wel fijn. Toch zou ik heel graag een roadtrip mee willen maken. 4 dingen waar je om moet denken bij een roadtrip!

Kennis van auto’s
Afhankelijk van je bestemming en wat je zelf fijn vind kun je een auto huren, maar ook een auto kopen en op de eindbestemming weer verkopen. Een beetje verstand van hoe je je oliepeil moet checken, kan overigens ook geen kwaad we girls can do that right?! Ga je met de trein of de bus? Gelukkig eist de buschauffeur niet dat je weet hoe je zo’n bak moet repareren. Pfieuw + 1 voor openbaar vervoer.

Tropical road trip.

Kosten: Benzine en parkeren
Vroeger was brandstof in de Verenigde Staten bijna goedkoper dan water, maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Met het openbaar vervoer betaal je een vaste prijs. Met de auto kunnen je kosten oplopen hoe meer je kilometers je maakt. Bovendien is het parkeren in bijvoorbeeld de VS duur. Voor parkeren in San Francisco, Los Angeles, New York en Washington betaal je al snel zo’n 20 tot 50 US dollar per dag. + 1 voor openbaar vervoer.

Vrijheid
Soms zit ik in de bus en dan spot ik zulke mooie plekjes. Met de bus of trein kun je niet zomaar even stoppen om wat kiekjes voor je instagram te maken ;-). Met de auto daarentegen kun je uitstappen wanneer en waar je maar wilt en je Facebookvrienden jaloers maken. + 1 voor eigen vervoer.

Neem voldoende rust!
Als je zelf rijdt dan moet je altijd voldoende rust nemen om de benen te strekken, rustig te eten en om de focus op de weg te houden. Ga je met de bus of trein dan kun je gewoon dutten wanneer je wilt. + 1 voor openbaar vervoer.

Okay het openbaar vervoer krijgt meer puntjes  (kan ook aan het moment waarop ik deze blogpost schrijf liggen). Maar Roadtrippen met je eigen vervoer is denk ik bovenal genieten, je bent helemaal vrij en de reis is soms nog leuker dan de bestemming! + 1 erbij voor eigen vervoer ;-)

Heb jij al ervaring met roadtripjes? En wat kies jij?