Denk je aan de Cote d’Azur, dan heb je het over de kustlijn in het zuiden van Frankrijk vol met chique vakantiebestemmingen, historische stadjes op heuvels, bergweggetjes en witte stranden met azuurblauw water. Niet niet is de Cote d’Azur een van de populairste roadtrip routes van Frankrijk. In deze voorbeeldroute door Zuid-Frankrijk nemen we je mee langs de prachtige heldere kustlijn van Frankrijk!

Zuid-Frankrijk: road Trip langs de Côte d’Azur 

Je start in: Montpellier / Je eindigt in: Nice

Stop 1 Dijon

Je maakt een tussenstop halverwege de reis richting Montpellier in Dijon of Parijs.

Parijs is natuurlijk een fantastische stad voor een stedentrip. Wat dacht je van de hoeveelheid aan musea of wandelen langs de Seine.

Dijon vormde vanaf de Romeinse tijd het kruispunt tussen Noord-Europa en de mediterrane streken. Het is een historische stad met onder andere de Palais des États de Bourgogne et Tour Philippe le Bon en het theater Place du Théatre. 

Waar te slapen in Dijon

Budget hotel/hostel: Une Pause
Middenklasse hotels: Mercure Dijon Centre Clémenceau (goeie locatie en afgesloten parkeerterrein. Ideaal voor je roadtrip stop)
Luxe hotels: La Cour Berbisey

Reistijd Amsterdam naar Dijon: 4 u. 51 min. (494 km) waarvan 4 u. 22 min. snelweg

Geschatte kosten:
€ 82,25, waarvan Tol € 42,30
Brandstof € 39,95

Stop 2 Montpellier

Montpellier is een ideale locatie voor de zomervakantie of een kort verblijf. De stad heeft vele restanten van haar verleden weten te behouden wat het een mooie stad maakt. Montpellier heeft ook de oudste botanische tuin van Frankrijk en heeft een van de oudste universiteiten van het land. Door de zuidelijke locatie is Montpellier geen typisch Franse stad.

Geschatte kosten:

€ 24,95, waarvan
Tol € 10,40
Brandstof € 14,55

Stop 4 Marseille

Bij Marseille denk je aan de oude haven, heerlijke stranden en pittoreske wijkjes. Vanuit Marseille moet je zeker een boottocht langs de eilanden nemen of een wandeling langs de mooie prachtige calanques maken.

Reistijd: 2 u. 02 min. (133 km) waarvan 39 min. snelweg

Geschatte kosten:

€ 17,20waarvan Tol € 4,40
Brandstof € 12,80

Stop 5 Saint Tropex

SaintTropez is een kleine havenplaats aan de Côte d’Azur. Sinds de jaren vijftig is het de plek voor kunstenaars om bij elkaar te komen. In Saint-Tropez vindt heb je veel keuze uit restaurants en leuke terrasjes. Verder is het ook heel leuk om de enorme schepen in de haven te bekijken en wandelingen te maken.

Geschatte kosten:

€ 4,61waarvan

Brandstof € 4,61

Stop 6: Fréjus 

Fréjus ligt in de regio de Provence en is populair vanwege de ligging aan zee. Fréjus heeft een historische centrum, zo is er een antiek amfitheater met arena dat plaats bood aan 10.000 mensen.

Geschatte kosten:

€ 12,29waarvan Tol € 5,80
Brandstof € 6,49

Stop 7: Nice

Nice is de hoofdstad van de Cote d’Azur. Vele mensen reizen af naar Nice vanwegde de musea, galerijen, de stranden en de sfeer. Langs de kust vind je in Nice ook de bekende Promenade des Anglais met hele luxe huizen.

Ik raad je aan als je naar Monaco wilt om Nice als basis te gebruiken om Monte Carlo te bezoeken.
 

Geschatte kosten Fréjus naar Nice:

€ 5,88waarvan Tol € 2,40
Brandstof € 3,48

Stop 8: Monaco

Met 33.000 inwoners is Monaco het dichtstbevolkte land in de wereld! Monaco is leuk als dagtrip vanuit Nice. Monaco heeft prachtige tuinen, een paleis en kathedraal, grotten, gezellige cafeetjes en natuurlijk het Formule 1-circuit. Ook leuk is deze wereldberoemde Grand Prix van Monte Carlo bij te wonen. Zorg ervoor dat je de kleine historische wijk (Monaco-Ville) met het Paleis bezoekt en niet alleen het casino en de luxe jachten.l

Meer over Frankrijk: