Wil je een roadtrip door Frankrijk en Spanje maken? Beide landen zijn perfect om een roadtrip door te maken. Wij hebben een mooie (surf)route voor Frankrijk en Spanje voor je gemaakt. En ben je surfer? Of gewoon gek op strand? Dan is deze route perfect!  

Zuid-Frankrijk en Spanje: roadtrip langs de golf van Biskaje 

Je start in: Bordeaux Je eindigt in: San Vicente de la Barquera in Spanje

Stop 1 Bordeaux

De eerste stop is het stadje Bordeaux. Bordeaux is een soort van Parijs maar dan veel leuker, want Bordeaux ligt in het zuiden waar een fijn klimaat heerst. Bordeaux heeft veel charme en is de laatste jaren hip geworden door de vele leuken wijken zoals de kunst & cultuur in de wijk Darwin. Niet voor niets wint Bordeaux de ene na de andere prijs voor reisbestemming. 

Je kunt ervoor kiezen om naar Bordeaux te vliegen (kan al vanaf €68) of met een tussenstop in bijvoorbeeld Parijs naar Bordeaux met de auto te rijden. In Bordeaux zijn ook heel veel leuke hotels.

Lees ook: de cityguide voor Bordeaux

Stop 2 Moliets

Moliets (Moliets-et-Maâ) is een stad – en strandresort en maakt deel uit van de Cote d’Argent. Het dorp Moliets ligt op een paar kilometer van de kust en heeft een traditioneel centrum rondom de kerk. Moliets als badplaats, is vooral bekend om de surf. Je vindt hier prachtige golven omdat de rivier hier uitmond naar de zee. De beste surfspots van Frankrijk vind je daarom ook rondom Moliets. Ook zijn er veel leuke campings en barretjes in het stadje te vinden.

Wil je op surfkamp? Wat dacht je van Dreamsea surfkamp Moliets? Campings in Moliets

Stop 3 Hossegor

Hossegor is de mooiste surfspot van de Franse kust en bekend van de Quicksilver Pro! Wil je jouw surfhelden spotten? Zorg dan dat je er rond dit event bent! Waarom de surf zo goed is? Zandbanken voor de kust zorgen voor wereldberoemde golven, met name in de herfst en winter!


Stop 4 Biarritz

Ook Biarritz wil je niet missen als het gaat om surfen. De Quicksilver Pro werd voor Hossegor zelfs in Biarritz gehouden. Naast surfen kun je in Biarritz goed shoppen, op het strand bakken en feesten!

Stop 5 Zarautz

Zarautz is de surfplek in Spanje voor beginnende en pro-surfers van over heel Europa. Naast heerlijke golven kun je lekker bakken en op je longboardje over de boulevard cruisen. En in de avond is er genoeg vermaak: van lekker eten tot feesten in de vele barretjes.

Stop 6: San Vicente de la Barquera

Je surftrip eindig je aan de Cantabrische kust in het schilderachtige kustplaatsje San Vicente de la Barquera. Wat de stad zo mooi maakt is de rivier dat uitmondt in de zee met de bergtoppen van de Picos. Ook is er een prachtige jachthaven en lekker eten in de stad wat San Vicente de la Barquera een mooie afsluiter van je roadtrip door Frankrijk en Spanje maakt. En natuurlijk kun je goed surfen in San Vicente. De golven zijn hier voor surfers van allerlei niveaus geschikt.

Meer over Frankrijk: