In deze blogpost delen wij onze Route door Hawaii. Eén van de bestemmingen waar ik lang over gedroomd heb. In zo’n 1,5 maand reizen we van het eiland O’ahu naar de eilanden Kauai, Maui, Big Island en weer terug naar O’ahu.

Deze Hawaii route is ideaal als je een maand tot 1,5 maand in Hawaii bent om te reizen. Je kan deze route ook aanpassen naar 3-4 weken, maar dan moet je wel goed plannen. Wil je weten hoeveel dagen je per eiland nodig hebt en welk eiland het meest geschikt is voor jou? Lees dan ook onze eilandengids.

Onze Hawaii route:

Hoelang waren wij in Hawaii en wat was onze route? Hieronder zie je

Week 1: O’ahu

Aantal dagen: 6

Onze eerste week in Hawaii sliepen we op het eiland O’ahu. Als je naar O’ahu vliegt is het waarschijnlijk dat je naar de stad Honolulu vliegt. Honolulu is een fijne stad om je reis te beginnen en van hieruit dagtrips naar andere plekken op het eiland te maken.

Week 2: Kauai

Aantal dagen: 9

Kauai is ons favoriete eiland. Het is hier een stuk rustiger dan in O’ahu en bijvoorbeeld Maui. Kauai is alles wat je waarschijnlijk van Hawaii verwacht: de ruige Napali Coast, de meterslange watervallen in de canyons en de Jurassic Park achtige wandelroutes. Hoewel het niet een groot eiland is, kun je er genoeg doen. Een auto huren is overigens wel een must, het openbaar vervoer in Kauai is niet zo goed.

Kauai mini reisgids

Maui

Aantal dagen: 14

Het voordeel van onze reis was dat we extra lang in Maui waren (omdat ik even ziek was (verkouden, niks ernstigs)). Verkouden op het strand liggen is eigenlijk niet verkeerd toch. Of stelde ik mij aan ;-)

8 t/m 21 augustus (week in het zuiden; Kihei en een week in het westen; Lahaina)

Big Island:

Aantal dagen: 9

Op Big Island was het niet altijd even mooi weer, dus dan kan je makkelijk een beetje switchen met dagen: “Vandaag regent het, dus lava bezoeken is niks aan, maar morgen regent het niet!”, “Vandaag en morgen is de zee plat, maar in het weekend kunnen we wel surfen”. Een beetje van dat soort dingen ;-)

Wat je verder nog moet weten over Hawaii

De natuur is zo mooi als op de foto’s

Als je ons volgt op Instagram: het is er echt zo mooi. Heel, maar dan ook heel vaak ben ik teleurgesteld als ik toch een bestemming op Instagram opzoek en het er dus echt niet zo mooi is. Maar de kleuren in Hawaii zijn mesmerizing. En het is elke keer weer wat anders dat mij verbaast. Door lava gevormde geometrischachtige groene bergen, exotische planten die je aan Jurassic Park doen denken, diepe canyons met meterslange watervallen, turqoiseblauw water met prachtige surfgolven en oranjebruin strand, het rif onder je surfboard, inktzwart opgedroogde lava waar de stoom tussen spleten naar boven komt, zwarte stranden met palmbomen. Ik kan het haast niet beschrijven, het is prachtig!

Eten in Hawaii is best wel duur

Na de roadtrip in Amerika waren we al gewend aan de prijzen: boodschappen doen is duur, vooral groente en fruit. En brood, damn fatsoenlijk brood is bijna niet te vinden (tenzij je 8 dollar wilt betalen). Hou er wel rekening mee dat ons budget een stuk lager is dan dat van de gemiddelde vakantieganger (dat gemiddeld 2 weken in Hawaii doorbrengt). Het loont vaak om uit eten te gaan omdat je gauw hetzelfde bedrag kwijt bent. En waarom mensen in Amerika zo dik zijn? Junkfood is natuurlijk goedkoop. De MacDonalds is echt een budgetoptie!

Als je lid wordt van onze nieuwsbrief dan krijg je ons excelsheet te zien met de kosten per land dat we bezocht hebben. Hou er dan wel rekening mee dat we best vaak uit eten zijn geweest (gemiddeld $14 voor een gerecht), waar we de nodige bier bij dronken (gemiddeld $7 per bier) en dat ik niet zonder een kop latte kan (gemiddeld $5).

Slapen kan echt goedkoper dan €100 per nacht

Google maar eens naar hotels in Hawaii en het goedkoopste hotel dat je op bijvoorbeeld Booking.com tegenkomt kost al gauw €100 per nacht. Dat is natuurlijk niet te doen als je een paar weken in Hawaii bent. Gelukkig zijn er genoeg andere opties qua overnachten in Hawaii. Wat dacht je van het huren van een appartement? Er zijn genoeg website voor appartementen. En het loont zeker ook om tijdig te boeken!

Tips qua appartementen: kijk eens op:

Verder zijn hostels in Hawaii ook prima te doen, maar kwalitatief duur en vies. De enige schone hostel die wij vonden is van de keten Hostelling International. Hostels (een bed op een dorm) zijn op zich goed te betalen (ligt wel aan het eiland/de bestemming) en een leuke manier om mensen te leren kennen en samen een auto te huren.

Verder kun je ook kamperen op Hawaii. Huur een leuke camper of ga met de tent op pad.

 

Zonder auto is het lastig het eiland te ontdekken

Op O’ahu hadden we geen auto en dat vonden wij best lastig. Het is een groot eiland en er is meer te zien dan Honolulu. Omdat we in een hostel zaten hebben we het geluk gehad een auto te delen met 3 andere kerels in het hostel en dat is ook wel eens leuk als je constant met z’n tweetjes reist. We hebben ook een dag beide een scooter gehuurd en zijn naar het oosten van het eiland gereden (aanrader, het is zo cool en automobilisten zijn vrij aardig tegen scooters). Lekker crossen langs de zee en uiteindelijk in de warme regen :)

Big Island, Maui en Kauai zijn eilanden waar je echt een auto moet hebben. Big Island is gewoon te groot. Je rijdt gemiddeld 2 uur per dag om iets te kunnen zien en het loont om een paar dagen aan de west- en een paar dagen aan de oostkant te zitten. Bussen zijn daar niet te doen. In Maui heb je wel wat bussen maar die gaan niet overal naartoe (je wilt natuurlijk naar de crater en naar de Road to Hana) en rijden ongeveer 1 keer in het half uur. Kauai’s openbaar vervoer is hetzelfde als Maui. De bussen in Honolulu zijn op zich te doen, maar traag en ze gaan ook niet vaak. De bussen zijn overigens wel goedkoop. 2 dollar voor een ritje of 4 dollar voor een dag.

Meer lezen over Hawaii?