Vanaf vandaag (10 juli) t/m 14 juli 2013 vindt de jaarlijkse Roxy Pro Biarritz 2013 weer plaats. Het is de 8e  editie van het grootste girls-only surf event. De Roxy Pro in Biarritz is een kampioenschap voor longboarden en shortboarden voor vrouwen. En ook dit jaar vind het event weer plaats aan de Côte des Basques in Frankrijk.

Behalve the game geniet je er als bezoekster van ontmoetingen met andere surfsters en geniet je van toffe concerten (o.a. Citizens & Mesparrow), optredens en tentoonstellingen. Roxy zet dit jaar ook een nieuw thema in de spotlight: well being & outdoorsports. Als bezoeker kan je genieten van Yoga, hardlopen, stretchen, fitness sessions én beautyworkshop! Verder wil Roxy meer awareness voor borstkanker en zullen er charity shops aanwezig zijn.

Vorig jaar had ik mij voorgenomen erheen te gaan, helaas pindakaas ben ik nog druk aan het afstuderen. Overweeg jij nog om te gaan? Check dan de calendar out:

[lightbox link=”https://lh5.googleusercontent.com/-w74IYPwMIVk/Ud0bt2skRSI/AAAAAAAAJyk/fzevqr_hrUU/s1024/CAlendar%2520ROxy%2520pro.jpg”][/lightbox]

En bekijk live via de website van Roxy.

Overigens is er nog veel heisa en kritiek geweest rondom de promovideo van Roxy. Om te raden wie de laatste aanwinst is voor de Roxy Pro Biarritz (Stephanie Gilmore) heeft Roxy een video gelanceerd waarbij je alleen Stephs lichaam te zien krijgt. Men vond dit te vrouwonvriendelijk, sexistisch etc. Surfen zou niet meer gaan om The GameOordeel zelf, de video vind je bovenaan dit artikel.