Hiken is niet alleen ontzettend leuk, het is ook een duurzame manier van reizen en het houdt je hart- en bloedvaten gezond. Geen slecht idee dus om te hiken. Maar hoe pak je dat hiken nou aan als je voor het eerst gaat wandelen? Of wat kun je doen om nog beter te hiken? Sommige tips lijken misschien logisch verstand, maar geloof me, ik heb mensen met slippers de Angels Landing zien doen. You don’t want that.

uitzicht angels landing

Hike tips

1# Bekijk de trail die je wilt gaan doen

Het klinkt heel simpel: je ziet een mooi plaatje op Instagram en denkt er verder niet over na. Dan ben je 5 minuten aan het wandelen om bij die ene plek te komen en ben heb je het gevoel alsof je al uren aan het wandelen. Trust me I’ve been there. Zorg dat je weet hoe de hike eruit ziet. Hoe ver is het, wat voor ondergrond heeft de trail en wat is de beste tijd om de hike te doen?

2# Drink genoeg water

Ja, klinkt logisch, maar het is zo belangrijk dat je genoeg vocht opneemt. Je verliest namelijk genoeg water als je gaat hiken, vooral als het heet is. Wij nemen zelf altijd een Dopper of waterzak mee op reis. Ga je langer wandelen en kun je niet al het water mee op reis meenemen? Dan raden wij een waterfilter aan.

3# Draag goede wandelkleding

In principe zou je tijdens je hike het beste kunnen dragen wat goed zit. Dat is het belangrijkste. Er is natuurlijk wel wandelkleding beschikbaar voor alle situaties. Bekijk het weer en temperatuur van te voren en natuurlijk het gebied waarin je gaat hiken. Het is natuurlijk niet fijn om met gewone schoenen over rotsen moeten klauteren en door je enkel te gaan. Bereid je dan ook goed voor op het hiken. Bekijk ook onze tips voor je wandeluitrusting.