In Azië is het vrij gewoon om als toerist een scooter te huren en wij vinden het een leuke en soms bijzondere ervaring om een land in Azië te verkennen per scooter. Wij huurden in Langkawi een scooter en reden van west via noord, oost en zuid een mooi rondje om Langkawi heen. In 1 dag kun je het hele eiland rond cruisen. Wij gingen langs de meeste highlights van Pulau Langkawi. Langs de cable car, de mooiste stranden van Langkawi, een waterval (en aapjes) en reden door de stad op zoek naar een fixed gear winkel.

Scooter huren langkawi

Seven Wells waterbronnen Langkawi

Panorama Langkawi Cable Car

Temurun waterval

Temurun waterval

Temurun waterval

Temurun waterval

Scooter huren langkawi

Kosten scooter huren Langkwai

De kosten om een scooter op Pulau Langkawi te huren ligt rond de »RM25 – RM30 (tussen de 6 / 8 euro) per dag.

Waar kun je een scooter huren?

Heb je een scooter waar je het hele eiland over kan reizen. Je vind zo’n verhuur bedrijf op praktisch elke hoek.

Let op» Om een brommer of scooter te huren dien je volgens de regels in het bezit te zijn van een internationaal erkend motorrijbewijs om boetes te voorkomen. Je kunt een internationaal rijbewijs voor +/- €20 bij een vestiging van de ANWB kopen. Bij ons is er niet om gevraagd, wij moesten een kopie van ons paspoort achterlaten.

Beste reistijd Langkawi

De beste reistijd voor Langkawi island of Pulau Langkwai is van juni t/m augustus. Er is niet echt een droogseizoen, maar het is op Langkawi het natst van september tot en met december. Een buitje duur dan meestal niet langer dan 2 uur.

Scooter route Langkawi

Mooiste strand van Langkawi?

Het mooiste strand vind je bij Datai Bay! Hier kwamen wij ook langs met de scooter en dit ligt aan de noordzijde van het eiland. Je vindt hier de meest toegankelijke stranden voor publiek en het water is veel heldere dan op andere stranden op Langkwai. Dit zeggen we er bij omdat hotels en resorts vaak prive stranden hebben en je er als niet-gast niet echt bij kan komen. jk dat een hotel of resort een privé strand heeft).

Datai Bay

Datai Bay

Nog meer tips nodig voor Langwaki?

Andere bezienswaardigheden op Langkawi

  • Langkwai Cable Car

Oriental village langkawi

  • Payar island voor eilandhoppen
  • Art in Paradise Langkwai
  • Tanjung Sanctuary
  • Pantai Cenang
  • Temurun waterval (leuk voor je route op de scooter!)
  • Seven Wells waterval (te zien vanaf de cable car!)

Huur jij wel eens een scooter op reis?