Langkawi is een klein eiland in het Noord-Westen van Maleisië, vlakbij de grens met Thailand.. Het eiland heeft een omvang van slechts 478,5 vierkante kilometer (184,7 vierkante mijl). Maar dat is nog wel te groot om alles lopend te doen. De meest logische optie is dan ook om een scooter op het eiland te huren.

In Azië is het vrij normaal om als toerist een scooter te huren en wij vinden het een leuke en bijzondere ervaring om een land in Azië te verkennen per scooter.

Wij huurden op het eiland (Pulau) Langkawi een scooter en reden van west Langkawi via noord, oost en zuid een mooi rondje om het eiland Langkawi heen. In 1 dag kun je het hele eiland rond cruisen.

Een scooter huren in Langkawi

Een scooter op het eiland huren is niet alleen ideaal, ook noodzaak. Er is namelijk geen openbaar vervoer op Langkawi, alleen taxi’s. Als je vrijer wilt zijn dan met een taxi dan is een scooter huren dus een must.

De kosten om een scooter op Pulau Langkawi te huren ligt rond de RM25 – RM30 (tussen de €6-€8) per dag. Als je aan het eind van de dag de scooter een paar uur later dan afgesproken wilt inleveren, vraag dat dan even aan de medewerker van het scooterbedrijf. Soms is het mogelijk zonder extra kosten.

Je vind zo’n scooterverhuur bedrijf op praktisch elke hoek. Op de toeristische plekken Pantai Tengha en Pantai Cenang vind je genoeg kleine of grote scooterverhuurders. Ook winkels en ho(s)tels hebben vaak een scooter te huur. Vraag dus eerst bij je guesthouse of zij iets voor je weten en zo niet dan kun je een rondje wandelen.

Let op: om een brommer of scooter te huren moet je volgens de regels in het bezit te zijn van een internationaal erkend motorrijbewijs om boetes te voorkomen. Je kunt een internationaal rijbewijs voor +/- €20 bij een vestiging van de ANWB kopen.

Bij ons is er niet om gevraagd, en ik las dat ook bij andere reizigers op verschillende blogs. Wij moesten een kopie van ons paspoort achterlaten en we zijn geen politie tegengekomen. Soms neemt de politie genoegen met je lokale rijbewijs, maar dat hangt helemaal af van de persoon met wie je te maken hebt.

Ga je langer en veel reizen? Dan is een internationaal rijbewijs toch handig om bij je te hebben.

Om een brommer of scooter te huren moet je volgens de regels in het bezit te zijn van een internationaal erkend motorrijbewijs

Bezienswaardigheden Langkawi

Wij gingen langs de meeste highlights van Pulau Langkawi. Langs de kabelbaan, de mooiste stranden van Langkawi, een waterval (en aapjes) en reden door de stad op zoek naar een fixed gear winkel omdat wij daar zo gek op zijn. Ze hebben er veel!

Andere bezienswaardigheden op Langkawi

  • Langkwai Cable Car
  • Payar island voor eilandhoppen
  • Art in Paradise Langkwai
  • Tanjung Sanctuary
  • Pantai Cenang
  • Temurun waterval (leuk voor je route op de scooter!)
  • Seven Wells waterval (te zien vanaf de cable car!)

 

 

Bovenaan de berg via Langkwai Cable Car

 

Uitzicht Langkwai Cable Car

Uitzicht Langkwai Cable Car

 

Uitzicht Langkwai Cable Car

Uitzicht Langkwai Cable Car

Liever geen scooter huren op Langkawi? Je kunt in Langkawi ook een auto, mini van of een (elektrische) fiets huren!

Mooiste strand van Langkawi?

Het mooiste strand  van Langkawi vind je bij Datai Bay! Hier kwamen wij ook langs met de scooter en dit ligt aan de noordzijde van het eiland. Je vindt hier de meest toegankelijke stranden voor publiek en het water is veel heldere dan op andere stranden op Langkwai. Dit zeggen we er bij omdat hotels en resorts vaak prive stranden hebben en je er als niet-gast niet echt bij kan komen. jk dat een hotel of resort een privé strand heeft).

Kat bij strand Langkawi

Datai Bay

 

Datai Bay

Datai Bay

 

Temurun waterval

Temurun waterval

 

Zonsondergang Pantai Cenang

Zonsondergang Pantai Cenang

Scooterroute Langkawi

Beste reistijd Langkawi

De beste reistijd voor Langkawi island of Pulau Langkwai is van juni t/m augustus. Er is niet echt een droogseizoen, maar het is op Langkawi het natste van september tot en met december. Een buitje duur dan meestal niet langer dan 2 uur, gelukkig.

Huur jij wel eens een scooter op reis? Heb jij nog tips voor ons?

Meer Langkawi

⤖ Vind hier leuke hotels in Langkawi!

⤖ Ga je naar Sabah in Borneo Maleisië? Bekijk dan onze route door Borneo

⤖Liever een appartement? Huur dan een appartement via bijvoorbeeld Airbnb! Boek via ons en krijg direct €30 reistegoed bij je eerste boeking!