Vorige week hebben mijn vriendje en ik onze allereerste wintersportvakantie geboekt. Niet alleen samen, maar voor ons beide is het de allereerste wintersport ever. Nu is het vrij makkelijk: snowboarden of skiën?

Snowboarden of skiën? Wat gaan wij doen?

Uiteraard hebben wij als boardsport liefhebbers wel indoor ervaring én doen wij natuurlijk aan surfen en longboarden. Maar echt snowboarden kunnen we nog niet.  Mijn grootste angst? Die skilift. Wie verzint er ook een lift met een zadelstoeltje? Je begrijpt natuurlijk dat ik nooit hoger ben gekomen dan de onderkant van de piste, epic fail. 

Skien of snowboarden: wat is makkelijker?

Hoewel je tijdens een wintersport ook kan kiezen om te skiën, was het voor mij direct duidelijk: snowboarden natuurlijk. En op deze blog kan ik niet aankomen met foto’s waarin ik in de spagaat op de grond lig. Hoewel ik ook niet kan garanderen dat ik kan snowboarden. Vallen, opstaan, sneeuwhappen en een dosis doorzettingsvermogen. So I’ve heard. Het is een harde wereld out there in the snow! Best gek want mijn vriendje zegt dat skiën net zoiets is als skeeleren. En dat laatste doe ik al jaren. Dan zou snowboarden zoiets zijn als longboarden. Maar dan naar beneden, zonder zomaar af te stappen. En veel gladder.

Volgens The Guardian kan je na 2 dagen snowboarden al fatsoenlijk de berg afkomen, zolang het niet te stijl is. Zodra het steiler begint te worden moet je toch een aantal nieuwe dingen leren. Skiën kun jr al vrij snel als je een paar lessen hebt gevolgd.

Snowboarders hebben meer tijd dan skiers nodig om goed te leren snowboarden. Snowboarden is namelijk veel moeilijker om te leren, omdat de positie van jr bovenlichaam goed moet zijn.  Het leerproces van snowboarden kan een lang en pijnlijk proces zijn. Maar als je daar eenmaal doorheen bent heb je alles wel geleerd (behalve tricks natuurlijk).

Ik ga mij voorbereiden op veel pijn. Snowboarden vind ik er persoonlijk veel stoerder uitzien. Het is een guys sport, en ja daar hou ik nou eenmaal van.

Ik ben benieuwd naar jullie keus: Snowboarden of skiën, what would you do?

 

 

 

Foto/Roxy & Ski Magazine, both on Pinterest