Adembenemend landschap, brede skipistes, moderne skiliften en lekker eten. Val di Fassa is de perfecte locatie voor een winter get away. 

Tijdens deze reis had ik 2 dagen ‘ les’  van een Italiaanse ski-leraar en die heeft mij de mooie kneepjes van het snowboard vak weer even bijgeleerd. Nu heb ik welgeteld 10(!) dagen ervaring in de sneeuw. En het mooiste? Ik kan fatsoenlijk naar beneden snowboarden. Meer zelfvertrouwen en een betere techniek rijker. Ik ben een gelukkig mens.

bevroren waterval in bergdorpje in Val di Fassa

Over Val Di Fassa

Val Di Fassa is het gebied in Trentino. Het hoort bij een aantal dorpen zoal Canazei en Falcade. De pistes zijn goed onderhouden en de afdalingen zijn uitdagend. Val di Fassa is één van de meest complete en bekende ski locaties met 7 verschillende skigebieden die met elkaar verbonden zijn. De verbinding is met pistes en bussen mogelijk gemaakt.

Over het snowboarden

2 jaar geleden heb ik 5 dagen les gehad in Frankrijk. Daarna ben ik naar de Hintertux gletsjer gegaan (eind 2013) en heb ik een clinic bij Sanne van Chicky Clinics gevolgd. Helaas had ik niet zoveel aan laatstgenoemde. Voor de rest zijn de clinics zeker wel een aanrader! Deze clinic was met name gericht op mediator snowboarders en ik bleek één van de slechtere snowboarders te zijn (daar kun je trots op zijn ;-)).

Voordat ik naar de Dolomieten ging heb ik 8 weken (een uur per week) les gehad op de borstelbaan en wauw! De keer erna dat ik in Bottrop Duitsland ging indoor snowboarden was een verademing. Eindelijk kon ik die mooie toeside (zie hieronder) doen. Nu alleen dat armpje nog normaal naast mijn lichaam laten hangen :D and I’m a proud woman!

 

skileraar dolomieten

Prive skileraar

In de Dolomieten kreeg ik een privé ski-leraar die met name ‘bend your knees‘, ‘don’t be scared‘ , ‘ open your legs‘  naar me toeschreeuwde. Op een vriendelijke manier, dat dan wel. Een ‘ I shit my pants up there‘  kwam er ook een keer uit haha, dat verhaal zal ik binnenkort nog op de blog zetten.