Hoe kies je een skateboard? Bedenk wat je wilt gaan doen. Wil je naar een skatepark, op straat skateboarden of in een half pipe gaan rijden? Dan zul je jouw nieuwe skateboard daar op aan moeten passen. Wij leggen je in dit artikel alles uit over het kiezen van jouw skateboard!

Skateboarden wordt overal gedaan. Je ziet skateboarders op straat, in skateparken maar ook op de half pipe. In de meeste grote steden is er wel een skatepark te vinden. De skateboards zijn anders dan longboards omdat je er vette tricks op kunt doen. Skateboards worden zelden tot niet gebruikt als vervoersmiddel of om er lekker op te rijden.

Lees hier meer over het verschil tussen skateboarden en longboarden. 

Om tricks op een skateboard te kunnen doen heb je griptape aan de bovenkant, een opstaande nose (de voorkant) en een tail (de achterkant) en een bolling in het board (ook wel de concave genoemd).

Wil je goede controle over je skateboard? Dan is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. De meest gekozen maten skateboards zijn tussen de 7.0 en 8.25 inch (17.78 en 20.95 centimeter). Je kunt aan de hand van jouw lengte, je leeftijd en je schoenmaat de maat van je skateboard makkelijk bepalen.

Ben je tussen de 4 t/8 jaar en heb je een schoenmaat tussen de 35 en 40cm? Kies dan voor een mini-skateboard. Ben je ouder dan 8 jaar en heb je een schoenmaat groter dan 40? Kies dan voor een Full-size skateboard.

Dit artikel opslaan? Pin het op Pinterest!