Longboards zijn er in verschillende vormen en maten. En je zou kunnen zeggen dat elk longboard geschikt is voor een andere discipline (denk bij disciplines aan dansen, cruisen, naar beneden boarden). En daarbij heb je persoonlijke voorkeur: wat de ene persoon lekker vindt cruisen vindt de andere misschien wel helemaal niks.

Dat geldt ook voor merken. De ene zweert bij Globe, de ander gaat liever voor Arbor. Hieronder vind je een collectie van in mijn (en Luciano’s) ogen: beste longboard merken. Er zijn veel goede longboard merken beschikbaar. Elk merk heeft boards gemaakt voor verschillende type longboarders. Er zijn merken longboards die ideaal zijn voor beginners en merken die meer geschikt zijn voor longboarders die al wat beter zijn.

Update sept. ’18: dit artikel wordt constant bijgewerkt met de vetste longboard merken 

Onze top 10 longboard merken:

  1. Arbor
  2. Koastal
  3. Loaded
  4. Globe
  5. Rayne
  6. Landyachtz
  7. Sector 9
  8. Bustin
  9. Moonshine
  10. Timber
Beste longboard merken

Longboardmerk Arbor

Arbor

Het merk Arbor maakt mooi afgewerkte en eco-vriendelijke longboards die er ook nog eens vet uit zien. Qua design is Arbor één van onze favorieten als het gaat om design! Arbor Boards zijn niet goedkoop, maar ook niet overdreven duur. Gezien de waarde die je voor elk longboard krijgt! Bijvoorbeeld, in plaats van u te voorzien van slechts generieke wielen die vaak worden meegeleverd met goedkopere completes, leveren ze u hun eigen geproduceerde aftermarket-producten. Dit betekent dat ze waarschijnlijk betere prestaties leveren.

De webshop Blue Tomato verzend onder andere gratis vanaf €40 Arbor longboards naar Nederland!

Koastal longboard

Mijn eigen Koastal Longboard

Koastal

Is een familiebedrijf dat een sterke passie voor surfen en de kennis uit jarenlange ervaring in de skate-industrie samenbrengt. Het begon allemaal met een longboard skateboard gemaakt door surfers met een verlangen om de stoep te rijden met dezelfde sensatie die men voelt tijdens het rijden een golf.

De webshop Sickboards heeft als een van de weinig webshops een groot aanbod van Koastal Longboards.

Loaded

Alles aan Loaded longboards is over de top. Loaded heeft zich snel onderscheiden van andere longboard bedrijven door boards te leveren van de hoogste kwaliteit en best presterend. Echter zijn e wel iets duurder dan de rest.

Loaded is onder andere verkrijgbaar bij de Haagse webshop en winkel OnlineSkateshop.nl

Globel ongboard Pinnter

Globe longboard

Globe

Alle longboards en cruisers van Globe bieden veel waar voor je geld met sterke decks, soepele trucks, snelle lagers, prima wielen en toffe designs!

Blue Tomato heeft een groot aanbod aan Globe longboards.

Rayne

Maakte een systeem speciaal ontworpen om boards te maken van bamboe en glasvezel. Ze hebben nu een groot aantal borden die sterk zijn, waterbestendig en waarvan de flex langer meegaat.

Landyachtz

Is trots op zijn innovatieve, unieke ontwerpen. Hun doel? Bijzondere design maar nog wel met de kwaliteit die je van een high-end longboard zou verwachten.

Landyachtz is verkrijgbaar bij OnlineSkateshop.nl en Blue Tomato

Sector 9

Longboards staan in de top 10 beste merken. Waarom? Ze zijn perfect voor beginners. Met een robuust ontwerp en hoogwaardig materiaal zijn ze betaalbaarder dan de meeste longboards van high-end merken.

Koop Sector 9 bij OnlineSkateshop

Bustin

Produceert zijn decks met esdoorn en bamboe, met behulp van hun eigen aangepaste bouwtechnieken zoals ThermoGlass, honingraat kern tech, en ThermoCarbon. Elk deck wordt gedrukt in een kleine, East Coast houtwinkel en vervolgens met de hand gedrukt en afgewerkt in hun Brooklyn winkel.

Een Bustin Longboard kopen? Bekijk de online collectie bij OnlineSkateshop.nl

Moonshine

Het geheim van Moonshine? Nieuwe materialen en technieken om de boards te maken met als uitkomst: longboards die langer meegaan en beter zijn.

Sickboards heeft een grote collectie van Moonshine longboards.

Timber Boards Tortuga

Timber

Sinds kort rij ik op een Timber longboard van de Friese jongens Tim en Berry. De longboards werden eerst in een kleine oplage gemaakt en inmiddels wordt de Timbercollectie wereldwijd aan met name longboarddancers verkocht (vooral in Azië).

Bekijk hun collectie longboards op SkateTimber.com

Andere longboardmerken