Persoonlijke top 10 beste longboard merken

Longboards zijn er in verschillende vormen en maten. En je zou kunnen zeggen dat elk longboard geschikt is voor een andere discipline (denk bij disciplines aan dansen, cruisen, naar beneden boarden). En daarbij heb je persoonlijke voorkeur: wat de ene persoon lekker vindt cruisen vindt de andere misschien wel helemaal niks. Dat geldt ook voor merken. De ene zweert bij Globe, de ander gaat liever voor Arbor. Hieronder vind je een collectie van in mijn ogen beste longboard merken. Er zijn veel goede longboard merken beschikbaar. Elk merk heeft boards gemaakt voor verschillende type longboarders. Er zijn merken longboards die ideaal zijn voor beginners en merken die meer geschikt zijn voor longboarders die al wat beter zijn.

Top 10:

Afbeeldingsresultaat voor arbor logo

Arbor – Het merk Arbor maakt mooi afgewerkte en eco-vriendelijke longboards die er ook nog eens vet uit zien. Qua design is Arbor één van onze favorieten als het gaat om design! Arbor Boards zijn niet goedkoop, maar ook niet overdreven duur. Gezien de waarde die je voor elk longboard krijgt!  Bijvoorbeeld, in plaats van u te voorzien van slechts generieke wielen die vaak worden meegeleverd met goedkopere completes, leveren ze u hun eigen geproduceerde aftermarket-producten. Dit betekent dat ze waarschijnlijk betere prestaties leveren.

Koastal Longboards

Koastal

Is een familiebedrijf dat een sterke passie voor surfen en de kennis uit jarenlange ervaring in de skate-industrie samenbrengt. Het begon allemaal met een longboard skateboard gemaakt door surfers met een verlangen om de stoep te rijden met dezelfde sensatie die men voelt tijdens het rijden een golf.

Loaded – 

Alles aan Loaded longboards is over de top. Loaded heeft zich snel onderscheiden van andere longboard bedrijven door boards te leveren van de hoogste kwaliteit en best presterend. Echter zijn e wel iets duurder dan de rest.

Globe Varsity Falm Fog 8.0" - Complete

Globe –

Alle longboards en cruisers van Globe bieden veel waar voor je geld met sterke decks, soepele trucks, snelle lagers, prima wielen en toffe designs!

Rayne –

Maakte een systeem speciaal ontworpen om boards te maken van bamboe en glasvezel. Ze hebben nu een groot aantal borden die sterk zijn, waterbestendig en waarvan de flex langer meegaat. 

Rayne Anthem Geo Graphic- Deck Only

Landyachtz –

Is trots op zijn innovatieve, unieke ontwerpen. Hun doel? Bijzondere design maar nog wel met de kwaliteit die je van een high-end longboard zou verwachten.

Afbeeldingsresultaat voor sector 9

Sector 9 –

Longboards staan in de top 10 beste merken. Waarom? Ze zijn perfect voor beginners. Met een robuust ontwerp en hoogwaardig materiaal zijn ze betaalbaarder dan de meeste longboards van high-end merken.

Afbeeldingsresultaat voor bustin

Bustin –

Produceert zijn decks met esdoorn en bamboe, met behulp van hun eigen aangepaste bouwtechnieken zoals ThermoGlass, honingraat kern tech, en ThermoCarbon. Elk deck wordt gedrukt in een kleine, East Coast houtwinkel en vervolgens met de hand gedrukt en afgewerkt in hun Brooklyn winkel.

Afbeeldingsresultaat voor logo moonshine mfg

Moonshine – 

Het geheim van Moonshine? Nieuwe materialen en constructietechnieken met als uitkomst: langdurige en beter presterende longboardsproducten.

Kahuna

longboards zijn gemaakt voor paddelboarding op het land. Je hebt speciale stokken waarmee je net als suppen (stand up paddling) lekker kan peddelen.

Andere longboardmerken worth checking out!

Bekijk ook onze aanbevolen longboards!