Zo en nu heb je je eerste longboard gekocht! Heel cool. Nu gaan we leren longboarden. Wat kun je het beste eerst leren?

Met welke voet sta je voor op een longboard?

Stel dat iemand je een duw geeft, welke voet zet je dan als eerste neer? Dat is de voet dat voor staat, de andere voet is de voet waarmee je step (of pusht). Je linkervoet voor betekent dat je een regular rider bent. Rechts voor betekent dat je een goofy rider bent.

Als je goofy bent en je gaat regular staan of omgekeerd dan rij je switch.

Hoe rem je?

Er zijn verschillende manier om met je longboard te remmen.

Foot breaking

Met foot breaken. Dit is de eerste methode die je moet leren, maar dit kan alleen als je niet super snel gaat (denk aan meer dan 40km per uur, anders wiebelt je board te veel.

Foot breaking of remmen op je longboard doe je zo:

  • Leg je gewicht op je voorste voet (je standvoet).
  • Verlaag je zwaartepunt voor maximale stabiliteit.
  • Verplaats je lichaam en voet zodat beide naar de voorkant van het bord wijzen.
  • Houd je gewicht stabiel op de voorste voet en til je achterste voet (waarmee je dus ook pusht)langzaam op en laat deze naar de grond zakken.
  • Zet je hak op de grond zodat er wrijving ontstaat. Maar duw niet te hard anders blijf je staan. Daarom moet al je gewicht op de voorste voet zitten. Als je veel oefent gaat het steeds beter! Probeer dit dan ook zo snel mogelijk te leren :)

The Coleman Longboard Slide

Deze slide is uitgevonden door professionele skater Cliff Coleman en wordt beschouwd als het startpunt voor iedereen die wil sliden. Deze slide doe je over het algemeen als je snel en door een bocht gaat. Zorg er wel voor dat je een helm, elleboogbeschermers en kniebeschermers op/aan hebt!