Op zoek naar mijn favoriete interieurwinkeltje aan de Carolieweg in Groningen loop ik nog even fixed gear shop Sir Pete in. Mijn oog valt op een mintgroene frame met roze velgen fixie. De winkel staat op enkele complete fietsen na vol met fietsonderdelen. Nee niet zoals bij een fietsenmaker. Ik spot gekleurde frames, zadels en drie klussende mannen. Een “Hallo” kan er nog net vanaf. Ze zijn druk bezig. Dan loop ik verder, aan de rechterkant de creatieve mixstore Walnut,  ook gespot op de blog Wordly Treasury. “Wonen, mode, boeken, tijdschriften; je vindt het allemaal bij Walnut Mixstore.”

Op de hoek halverwege de Carolieweg voordat we bij Het Lindehuis aankomen roep ik tegen mijn vriend dat ik toch maar een keer de Stardust moet in zijn geweest. En ik roep dat ik wel weet wat ik wil hebben en we er zo weer uit zijn. Ondanks dat ik vaak niet weet welke richting ik met mijn leven op wil, weet ik het met kleding maar al te goed ;-) Dat spijkerjasje die ik al jaren in mijn hoofd heb, vind ik er toch niet, dacht ik. Maanden heb ik langs de winkel gelopen en dacht ik dat het een soort van Scooter was, niet mijn stijl in ieder geval. Ergens is mij bijgebleven dat er een flyer hing met de tekst ‘Vintage remade new’. Dus na Sir Pete sleep ik mijn vriend snel mee naar binnen. Ik loop naar de mannenjasjes, pak een oversized spijkerjasje in bijna de kleur die ik al jaren zoen (Acid). Even verderop pak ik ook een Acid boyfriend spijkerjasje, dat het model en de kleur lijkt te zijn die ik zoek. Ik pas het mannenjasje. Nee, helaas. Het vrouwenjasje trek ik aan en ik loop vrolijk de winkel uit. Oja en ik betaal natuurlijk. Onderweg komen we nog een winkel ‘Kr8stof’ tegen waar ik er nog niet over uit ben wat het precies is. Daar moet ik nog een keer naar binnen!

Aan de overkant doen we nog een hapje bij Groen en daarna lopen we naar Het Lindehuis op zoek naar een tafeltje. I spy… geen leuk tafeltje, wel een krukje met mintgroene pootjes en heel veel andere leuke hebdingetjes voor in huis. Daarna lopen we terug naar het begin van de straat  de Kleine Peperstraat in. Hier zit nog een leuk winkeltje verstopt: Verroest. Een oud mannetje zit binnen verstopt in de rommel. Wat een leuke spullen hebben ze daar. Ik spot veel ouds, zoals een verroeste industrielamp en een mintgroene broodtrommel (helaas te duur). Ik was zo bezig met Amsterdam dat ik gemist heb dat Groningen zoveel leuke winkeltjes heeft (gekregen). Dit is mijn nieuwe favoriete straat!

Dus meiden, volgende keer dat je in Groningen bent, huppa naar de Carolieweg!

P.s. meer Groningen spots? Bezoek eens Mijn Tafel, of ga eten bij Het Concerthuis of De Uurwerker.