Ik ben fan van weekenden in eigen land. Voor een get away hoef je ook niet ver te reizen. Pak de auto en laat je verassen door de steden en natuur dat Nederland te bieden heeft. Wil je een bijzonder weekend weg in Nederland? Boek dan een nachtje op het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika lijn in de haven van Rotterdam.

Slapen in een hut in 50’s decor

Waar vroeger de hutten van het stoomschip de ss Rotterdam waren, vind je nu 254 kamers in fifties decor. Het schip is tegenwoordig een 4-sterrenhotel met 6 type kamers. Zo heb je het thema Original, Manhattan en de Bahama’s, helemaal in stijl van de bestemming die het ss Rotterdam aandeed in haar jaren als luxe cruiseschip.

Ervaar zelf hoe het 1959 moet zijn geweest om van Amsterdam naar New York te varen. Vooral toen ik vooraan het deck stond kreeg ik een Titanic gevoel.

Activiteiten op het schip

Op het schip zelf is ook van alles te doen: zo kun je je laten rondleiden, is er een Escape Room en worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Het schip is goed bereikbaar, het openbaar vervoer stop tegenover het schip. Rotterdam verkennen? Ontdek Rotterdam en haar omliggende Maassteden met de Waterbus. 

Meer tips voor Nederland