Mijn Suit Suit koffer review
3.0Overall Score

De eerste keer met het vliegtuig, ik kocht gelijk een big size koffer. Met driekwart aan kledingstukken die nooit werden gedragen en een batch aan nieuwe kleding die uiteraard niet in de koffer pastte voelde ik me een idioot.

De eerste keer backpacken werd de koffer verkocht en verruild voor een leenbackpack van mijn beste vriendin. Waarom heb ik het nut hiervan niet eerder ontdekt? Inmiddels zijn een (een, want ik heb nog steeds geen eigen) backpack en ik, elkaars beste vrienden. Ik sluit niemand buiten dus ik vind ze allemaal even leuk, let wel, met hier en daar de nodige aanpassingen, zoals je hier kon lezen, zou ik niet meer zonder willen reizen.

Fabulous Fifties

Een aantal weken geleden viel mijn oog op een koffer in de jaren ’50 stijl van ‘Suit Suit’. Wat een leuke collectie en wat een geweldige naam. Het gevoel bij het zien van dit exemplaar kan ik niet vergelijken, maar hetzelfde gevoel kreeg ik toen ik de koelkasten van Smeg (uiteraard in pastelkleur) zag, got it? Ik kan met gemak een week in dezelfde broek in Azie lopen en een half jaar van nog geen 15 kilo aan kofferinhoud leven. Maar stiekem ben ik een fashionista (én boardchick, mag dat?) en de slogan van Suit Suit “voor de reislustige fashionista’s” leek voor mij gemaakt.

In december had ik er schijt aan, spaarde ik van mijn nieuwe baan (wat overigens een mega goed excuus is) en gooide ik het kleinste (Weekender) mintgroene exemplaartje in de winkelwagen! At last! Oja en ik had bovendien een goed excuus juist dit mini exemplaartje te bestellen: cabin size, mint was alleen in dit formaat + dat ik een aantal dagen in een andere stad voor mijn werk zit op een project. Deze minty one gaat dus lekker als handbagage mee naar New York met een vrij lege backpack (die ik dan lekker ga vullen met New York troepjes).

En ook de binnenkant is ge-wel-dig. Het Fifties logo, mooie cremekleurige binnenkant en genoeg ritjes om je rommel van elkaar te onderscheiden. Mocht je naar New York gaan dan is een TSA slot superhandig, ook deze zit op de Suit Suit koffer!

TSA staat voor Transportation Security Administration, een Amerikaanse organisatie die in staat voor de veiligheid van transport op vliegvelden. Met een TSA-slot kunnen veiligheidsagenten op vliegvelden in de VS met speciale lopersleutels je koffer openmaken ter inspectie, zonder dat ze het slot open hoeven te breken (niks vervelender dan dat, I mean, als ze er toch in moeten kijken.)

En een cute zakje waar je een paar schoenen (sneakers/enkellaarsjes) met gemak in kwijt kan!