Marokko is the surfing place! Marokko staat al een tijdje op mijn bucketlist qua surfdestinations. Als je net als ik avontuurlijk bent en van nieuwe plekjes ontdekken houdt, you’re gonna love Marocco. Het mooie aan Marokko wat betreft surfen is dat je er juist in de herfst, winter en voorjaar lekker kunt surfen. En dat, terwijl de rest in Nederland in de regen loopt weg te kleumen.

Roadtrippen

De golven in Marokko zijn perfect voor gevorderde surfers, maar je kan er ook prima leren surfen. Via diverse organisaties zoals bijvoorbeeld Kilroy of SAIKO. Liever zelf heen? Je kunt via een roadtrip (komt zij weer aan met haar roadtrips ;-) de gebieden tussen Safi en de Sahara ontdekken en bijvoorbeeld in tentjes op het strand slapen waar je direct van de zeelucht kan genieten als je wakker wordt, like OMG!

Liever helemaal met de auto? Een mooie tocht door Frankrijk en Spanje en/ of Portugal tot aan Marokko is te doen, maar dan ben je wel even onderweg, checkeens de autohuurblog van CarDelMar voor tips als je met de auto reist, erg handig!

Surf, Marokko, marocco, taghazout
Taghazout
Een geweldige plek om te surfen is bij Taghazout, een pittoreske vissersdorpje waar de lokale bevolking buitengewoon vriendelijk is. Taghazout is een en al surf. De golven rond de Taghazout Villa zijn enkele van de beste in Marokko. Anchor Point is de beroemdste van allemaal. Een heerlijke rechtse pointbreak die er makkelijker uitziet dan je denkt.

In de baai van Taghazout komen mooie golven binnen rollen en in de nabije omgeving zijn volop surfspots waar iedere surfer zijn hart op kan halen. Andere bekende surfspots zijn Devil’s Rock, Panorama Beach en Banana Beach die je de mogelijkheid bieden om beach-, reef-, en pointbreaks (voor de kenners!) in Marokko te surfen.

Surf, Marokko, marocco, taghazout

Villa Mandala

Tegenover Banana Beach vind je Villa Mandala, weg van de drukte en bekend als een van de beste in het gebied rondom Taghazout. Mandala is perfect voor yoga en surfen. Het privéterras aan de voorzijde heeft veel ruimte om te zonnebaden of in de schaduw bij te slapen na een heftige surfsessie. De villa is ook een mooie plek om yoga beoefenen: op een veranda van deze villa hoog boven de Atlantische Oceaan op een mooie warme avond met op de achtergrond de zon die in de zee dipt en een mooie roze lucht en golven maakt. Hoor je zon al op de rotsen klotsen?

Source photos/Surf Maroc