Als het kouder wordt in Europa, denk dan zeker aan Marokko voor een surftrip. Mooie stranden, vette beach breaks, pittoreske dorpjes en lekker eten. Marokko is een fantastische bestemming voor een surftrip.

Het mooie aan surfen in Marokko is dat je er juist in de herfst, winter en voorjaar lekker kunt surfen. Wel met wetsuit. Maar ook met flip flops en een jurk (knielang, dat dan wel weer) Laat de rest van Nederland maar lekker achter in de herfstjas.

Lees ook: deze surfbestemmingen zijn het beste om te surfen in oktober.

De beste reistijd om te surfen in Marokko

Hoewel je het hele jaar door kan surfen in Marokko zijn oktober tot april de beste maanden om te surfen in Marokko. Met december, januari en februari als de beste periode. De hoogste golven komen namelijk oktober tot maart vanuit de Noord-Atlantische Oceaan het strand op.

Omdat Marokko alle golven van de Atlantische Oceaan krijgt komt er een overvloed aan noordwesten-naar-noord zwelling tot 5 meter binnen.

De noordwestkust rond Casablanca en Rabat krijgt meer deining dan de naar het zuidwesten gerichte surfspots zoals Anchor Point bij Taghazout.

Surfen in Marokko voor beginners

In de zomer, van april tot september, zijn de golven minder hoog en dit is dan de ideale periode voor de beginnende surfers of surfers die wat kleinere golven willen pakken.

De beste surfspots van Marokko

Taghazout

Taghazout is dé surfbestemming van Marokko. Het is een pittoreske vissersdorpje waar de lokale bevolking vriendelijk is. Wij verwachten eigenlijk vervelende verkopers, maar ze zijn hier zo relaxed dat we nergens last van hadden.

Hoe kom je in Taghazout

Vanuit Nederland vlogen wij voor nog geen €120 van Amsterdam naar Agadir. Vanaf Agadir Airport reden wij met onze hybride huurauto (zo relaxed om deels elektrisch te rijden!) in een half uurtje naar Taghazout. Je kunt ook een taxi (zo’n €21) pakken. Wij huurden onze auto via Sunny Cars. 

Taghazout is een en al surf en ontdekt door artistieke Marokkaanse jongeren, buitenlandse hippies en surfers. De golven rond de Taghazout Villa zijn één van de beste in heel Marokko met de bekendste Anchor Point. Dit is een rechtse pointbreak die er makkelijker uitziet dan je denkt. In de baai van Taghazout komen mooie golven binnen rollen en in de nabije omgeving zijn volop surfspots waar iedere surfer zijn hart op kan halen.

Surfbreaks in Marokko

Maar kun je die niet aan? Er zijn in Taghazout genoeg andere surfspots voor elk niveau waar je kunt surfen zoals Banana Beach en Hash Point.

Beste surfplekken in Taghazout

Een aantal mooie breaks in de omgeving van Taghazout zijn:

 • Banana Beach. Prima te doen voor beginners. Makkelijke golf .
 • Hash Point. Erg relaxte golven.
 • Anchor Point. Sterke pointbreak.
 • Killer Point. Erg krachtige en hoge golf. Heet geen Killer Point vanwege de Killer golven, wel vanwege de Killer Wales die hier soms voorbij zwemmen.
 • La Source. Iets minder hoog en krachtig dan Killer Point.
 • Mysteries. Relaxte surfen omdat de golven gedeeltelijk op het zand breken.
 • Panorama’s. Rechtse golf met redelijk wat stroming
 • Devil’s Rock. Rechtse en linkse golven.

Lees ook: Nathan gaat surfen in Taghazout

De beste surfscholen in Taghazout

Er zijn ontelbaar veel surfcamps in Taghazout, de besten zijn:

 • Surfline Morroco met vijf sterren op Tripadvisor.
 • dFrost Surf & Yoga Marokko. Al jaren in een begrip in Taghazout en ze kennen elke surfspot.
 • Surf Maroc biedt mooie surfreizen aan zoals surfen met girls only, surfguides, surfcoaching en andere pakketten waar je o.a. in het prachtige Amouage boutique hotel slaapt.
 • Voor surf & yoga retreats in Marokko moet je zeker Villa Mandala checken. Ze zitten tegenover Banana Beach, weg van het rommelige Taghazout en in de het beste gebied rondom Taghazout. Het privéterras aan de voorzijde heeft veel ruimte om te zonnebaden, yoga te beoefenen of in de schaduw bij te slapen na een heftige surfsessie.

Surfen in Essaouira

Essaouira (UNESCO) is naast Taghazout een prachtige plek voor toeristen en surfers in Marokko. Er is een authentieke medina, een haven en een fort uit de 18e eeuw.

De golven zijn vaak het beste in de ochtenden. De ochtenden zijn vaak stil. ‘S Middags nemen de kite- en windsurfers het over vanwege de sterkere wind.

Zo kom je in Essaouira

Je kunt een huurauto nemen of de taxi pakken (zo’n €8 – €18).

Beste surfplekken in Essaouira en omgeving

 • Essaouira baai. Een ideale surfspot voor beginners en relaxte surfers mits de deining groot genoeg is.
 • Imessouane. Perfect gelegen tussen Essaouira en Taghazout. Dit is een soepele longboardgolf die zelden rommelig of groot wordt en gedurende 300 meter over zachte zand scheert. Perfect voor beginners- en intermediate!
 • Safi. Safi ligt net ten noorden van Essaouira. Het is een grote en gevoelige strandvakantie met Er zijn rotsachtige platen waardoor krachtige en krullende golven ontstaan. De buisgolven zijn een grote concurrent van die van Jeffrey Bay in Zuid-Afrika! Let dus op, het kan druk zijn op deze plek door het Quiksilver trainingskamp!
 • Sidi Kaouki. Deze beach break ligt op 25 km ten zuiden van Essaouira, aan de weg naar Agadir en Taghazout.

Andere surfplekken in Marokko

Oualdia

Qualdia is een resort dat in een omgeving ligt met het hele jaar door lange golven en een relaxte sfeer. De lagoon is een van de veiligste surfspots van Marokko en dus ideaal voor beginnende surfers!

Rabat

Koningsstad Rabat heeft ook prima surfplekken, net buiten de Kasbah (het oude stadsgedeelte). Er rollen hier mooie golven binnen en aan het strand vind je surfshops die surfboards verhuren.

Roadtrippen door Marokko

Wij bezochten Taghazout in een roadtrip door het zuiden en midden van Marokko. Bekijk ook onze roadtrip route voor inspiratie voor een vakantie met de auto door Marokko.