Biarritz, Zarautz, Fuerteventura, voor een surftripje hoef je niet ver weg te gaan. Je kunt namelijk heel goed surfen in Europa. En ons eigen landje kent genoeg mooie spots om te gaan surfen. Met een groepsreis, bijvoorbeeld met girls only of gewoon lekker met de auto op pad. In dit artikel vind je informatie over surfen in Europa!

All-in surfpakketten

Vanuit Nederland georganiseerde surfcamps zijn erg handig als je zelf niks wilt regelen. Ze zijn vaak compleet verzorgd en je kan in tenten, appartementen of zelfs villa’s (hallo!) verblijven.

Een aantal leuke vakantie’s waar je alles lekker geregeld hebt:

  • Breakloose;
  • Surf Blend;
  • Jongeren reizen van O’Neill via Mambo (ik denk dat ik met mijn 29 niet meer onder een jongere val). 

Surfen met girls only

Chicks on Waves, Chicky Clinics en zo heb je vast wel meer leuke surf/yoga reisjes voor girls only. Met Chicks on Waves kun je elke maand een surftripje boeken, Chicky Clinics biedt er dit jaar een paar aan, maar zijn vooral gericht op verschillende clinics (snowboarden, skateboarden, kitesurfen etc.).


Bij Chicks on Waves betaal je een pakket waar je optioneel meer of mindere activiteiten aan kan toevoegen. Ook als je beginner bent kun je met Chicks on Waves mee. De ticket moet je zelf boeken, Katrien van Chicks on Waves houd je via facebook op de hoogte van mooie aanbiedingen via budgetmaatschappijen zodat je goedkoop er naartoe kan reizen. Lees hier meer over Chicks on Waves.

Zelf met de auto weg

Om te surfen hoef je niet ver weg te gaan. Het enige wat je nodig hebt is een auto en je surfspulletjes (of je kan ze daar huren). Een auto kan je gemakkelijk huren of misschien wel lenen van vrienden of familie? Of heb je er zelf een?

Bestemmingen om te surfen in Europa

Waar kun je heen rijden?

  • Denk eens aan dichtbij huis zoals Frankrijk!
  • Of de Canarische eilanden; Lees hier over mijn Fuerteventura surftrip.
  • Het Hawaï gevoel? Ga dan naar Madeira!
  • Dicht bij huis, wat dacht je van Nederland?

Surfen in Nederland?

Scheveningen is natuurlijk dé plek om te surfen in Nederland. Er zijn een aantal plekken waar je goed kunt surfen, afhankelijk van de wind- en golfrichting. Dat zijn De Pier, Zuid en Noord. Uiteraard betekent dit net als op andere populaire plekken dat je de golven met anderen moet delen.

Hart Beach verzorgt surflessen op verschillende niveau’s. Hart Beach is te vinden op Scheveningen en deze surfschool heeft gecertificeerde en ervaren instructeurs met ruime ervaring met surfers van allerlei niveaus. Voor surflessen is het strand van Scheveningen door de veilige zandbodem en de ligging dé ideale plek.Bij Hart Beach kun je kiezen uit verschillende soorten surflessen.

Zo kun je een eendaagse, driedaagse of vijfdaagse surfles, privélessen of bijvoorbeeld Surf Coaching boeken.

Prijzen:
€   35,00 p.p. Introductie Surfles
€   90,00 p.p. 3-daagse Surfles
€ 150,00 p.p. 5-daagse Surfles

Surfen in Wijk aan Zee

In de haven IJmuiden breken de golven lekker door de goedgevormde zandbanken. Het is hier net zo goed surfen als in Scheveningen, met een iets minder mooi uitzicht op de zware industrie. De haven van IJmuiden biedt je beschutting voor als de wind uit het zuiden of zuidwesten komt.

Tip: Je gear huur je hier bij surfshop Ozlines. Lekker opwarmen na het golfsurfen? Drink een lekker warm theetje bij Timboektoe of Aloha aan het strand.

Surfen in Zandvoort

In Zandvoort kun je goed surfen. Er breken hier namelijk altijd golven. Bij aflandige wind is Zandvoort zelfs goed te doen! Er is veel ruimte om te surfen. Enig nadeel? Er is een stroming. Je moet dus goed terug peddelen als de wind uit het Noorden of Zuiden komt.

Tip: Huur je surfgear bij Surf Zandvoort.

Zandvoort, Scheveningen en Wijk aan Zee zijn de populaire spots in Nederland om te golfsurfen. Uiteraard zijn er nog meer spots waar je in Nederland kunt surfen zoals op de Waddeneilanden, Bergen aan Zee, Katwijk, Kijkduin en veel meer. Succes!