Frankrijk is de ideale bestemming om te surfen. Het ligt niet te ver weg van Nederland en voor zowel beginnende als gevorderde surfers zijn er vette spots te vinden.

Binnenkort een reisje naar Frankrijk op de planning? Frankrijk kun je natuurlijk goed surfen want er is een kustlijn van duizenden kilometers. Daar is natuurlijk altijd wel ergens een golf voor elke soort surfer en vakantieganger te vinden.

Waar moet je volgens ons zijn voor de surf?

Alle goede surf is aan de westkust van Frankrijk te vinden. Een bekende regio om te surfen in Frankrijk is Baskenland, waar Biarritz de bekendste plek is. Andere bekende surfspots zijn de Les Landes en de Aquitaine regio’s. Denk aan Mimizan, Biscarosse, Vieux Bouceau en Lacanau! Heb je meer tijd? Maak vooral een roadtrip langs de Atlantische kust!

Noord Frankrijk

Normandië
Yport
Etretat

Midden Frankrijk

Bretagne, Vendee
Baie de Trepasses
Les Conches / Bud Bud

Zuid Frankrijk

Baskenland, Les landes, Gironde

Lafitenia
Lacanau
Hossegor
Biarritz
Mimizan

Mooiste surfroute door Frankrijk

Ga via de kust langs Mimizan, Hossegor en Biarritz – bestemmingen waar je ontzettend goed kunt surfen. Liever iets dichter bij Nederland? Iets noordelijker vind je nog een aantal surfspots zoals,

  • Dieppe en Wissant in Normandië
  • Carcans Plage, Lacanau, Le Pin Sec en Soulac-sur-Mer in Gironde
  • CP, La Sauzaie, Les Conches, Sauveterre en St Gilles-Croix-de-Vie in Pays-de-la-Loire, en
  • Côte Sauvage en Phare de la Coubre in Poitou-Charente

Must Read: I love the Seaside van surfers Alexandra Gossink,Geert-Jan Middelkoop,Dim Rooker. Het boek gaat over reizen langs de kust, de oceaan, het strand, steden en dorpen en over mensen langs de zee. Het is de perfecte gids voor reizen langs de Atlantische kust van Frankrijk.

Surfkampen in/naar Frankrijk:

Wil je niet zelf je surfreis plannen? Hieronder vind je een lijst van surfkampen waar je surflessen of totale pakketten kunt boeken + een aantal leuke surfcampings.

Campings in de buurt van surfspots: