Wil je leren surfen op Fuerteventura? Fuerteventura is een prima (beginners)surf spot. Fuerteventura wordt ook wel het “Hawaii van Europa” genoemd als het om surfen gaat. Of je nou op een surfkamp wilt of een dag wil proberen te surfen, Fuerteventura biedt genoeg surfscholen en surfcamps waar je kunt leren (beter te) surfen.

In dit artikel delen wij onze beste tips voor surfscholen in Fuerteventura

Surfcamp Homegrown

Homegrown is een fijne surfschool voor beginnende surfers. Wij surfden 6 dagen lang met Homegrown. Elke ochtend rond 10 uur werden we met een busje opgehaald voor een surfsessie van 6 dagen. De leraren zijn jonge gasten die van de surf leven. Zo hadden we de ene dag les van een Italiaanse en een andere dag van een Belgische.

Kosten: vanaf € 215 6 dagen, 3 uur per dag excl. rijden

Surfcamp Canary

Je kunt bij de verschillende surfscholen lessen boeken, bijvoorbeeld bij Canary Surfacademy.

Prijs: 1 of 2 dagen surfen vanaf € 45

Je hebt onder andere Otro Modo, Billabong, Quicksilver en Surfcamp Fuerteventura (waar wij bij lesden). Je kunt bij Surfcamp Fuerteventura ook slapen in surfhuis Casa Hilda, maar dat is niet verplicht. Slaap je liever iets luxer, dan kan dat ook prima. 6 dagen surfen en slapen kost je bij Surfcamp Fuerteventura tussen de €300/€500.

Liever een eigen appartement en 1 of 2 dagen surfen? Overweeg dan om les te nemen bij een surfschool en een eigen appartement, hotel of hostel te boeken. Je kunt dan bijvoorbeeld een hotel boeken via Booking.com en Agoda. Handig bij Booking.com is dat je vaak je hotel nog een aantal dagen van te voren kan annuleren.